Četvrtak, 27 Januara, 2022
spot_img
NaslovnicaMagazinPriče sa sela,,MINIRANA SUŠARA": Muke mještana semberskih sela - zbog lopova meso mora pod...

,,MINIRANA SUŠARA”: Muke mještana semberskih sela – zbog lopova meso mora pod ključ

Mještani semberskih sela, već nekoliko godina unazad, suočavaju se sa čestim krađama mesa iz pušnica, pa su sušare u zimskim mjesecima, najčuvaniji objekti u domaćinstvima.

– Kuće, a pogotovo pušnice, nismo zaključavali ni tokom rata – priča S.M. iz Ostojićeva kod Bijeljine i dodaje da posljednjih nekoliko godina koriste sva raspoloživa sredstva da sačuvaju meso od lopova.

– Prvo smo, pored lanaca i katanaca, pokušali lopove da uplašimo sa velikim fotografijama krvožednih pasa, pa smo lijepili upozorenja “pazi, visoki napon” i na kraju, došlo je do mina, priča ovaj dosjetljivi domaćin, i dodaje, da je na lopovima, da provjere, da li je stvarno minirano.

U ovim nadmudrivanjima sa lopovima, ostale su brojne priče i anegdote, a jedna se još uvijek prepričava, kako je domaćin pomogao lopovima da mu ukradu tele…

– Nedaleko od kuće, u mračnom sokaku, dok sam se vraćao od prijatelja, primijetim dvojicu momaka kako se muče da utovare tele u kamion… Zamole me da im pomognem, i tek ujutru, kada sam otišao u štalu, shvatim, da sam lopovima utovario svoje tele – pričao je ovaj ojađeni domaćin.

Izvor: novosti.rs

PROČITAJTE:

Lopovi odnijeli 70 kilograma suvog mesa

RED ŠUNKE, RED SLANINE Jesti suhomesnate đakonije, a ostati zdrav – Evo u čemu je tajna

POVEZANI ČLANCI
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

Aktuelno

plastenici

RANO POVRĆE U PLASTENICIMA – U Batkoviću počela sjetva rasada

Semberski povrtari koji proizvode rano povrće u plastenicima, počeli su sjetvu rasada. Rani kupus već je pikiran, počela je sjetva paprike, a početkom februara...