Utorak, 16 Avgusta, 2022
spot_img
NaslovnicaMagazinPriče sa sela,,MINIRANA SUŠARA": Muke mještana semberskih sela - zbog lopova meso mora pod...

,,MINIRANA SUŠARA”: Muke mještana semberskih sela – zbog lopova meso mora pod ključ

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Mještani semberskih sela, već nekoliko godina unazad, suočavaju se sa čestim krađama mesa iz pušnica, pa su sušare u zimskim mjesecima, najčuvaniji objekti u domaćinstvima.

– Kuće, a pogotovo pušnice, nismo zaključavali ni tokom rata – priča S.M. iz Ostojićeva kod Bijeljine i dodaje da posljednjih nekoliko godina koriste sva raspoloživa sredstva da sačuvaju meso od lopova.

– Prvo smo, pored lanaca i katanaca, pokušali lopove da uplašimo sa velikim fotografijama krvožednih pasa, pa smo lijepili upozorenja “pazi, visoki napon” i na kraju, došlo je do mina, priča ovaj dosjetljivi domaćin, i dodaje, da je na lopovima, da provjere, da li je stvarno minirano.

U ovim nadmudrivanjima sa lopovima, ostale su brojne priče i anegdote, a jedna se još uvijek prepričava, kako je domaćin pomogao lopovima da mu ukradu tele…

– Nedaleko od kuće, u mračnom sokaku, dok sam se vraćao od prijatelja, primijetim dvojicu momaka kako se muče da utovare tele u kamion… Zamole me da im pomognem, i tek ujutru, kada sam otišao u štalu, shvatim, da sam lopovima utovario svoje tele – pričao je ovaj ojađeni domaćin.

Izvor: novosti.rs

PROČITAJTE:

Lopovi odnijeli 70 kilograma suvog mesa

RED ŠUNKE, RED SLANINE Jesti suhomesnate đakonije, a ostati zdrav – Evo u čemu je tajna

POVEZANI ČLANCI
spot_img
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

Aktuelno

Rana proizvodnja paradajza

3 trika koja će vam olakšati kupovinu paradajza

Paradajz je omiljeno povrće na ljetnoj trpezi. Salata od paradajza sa crnim lukom, čuvena grčka salata, sok od paradajza, sos od paradajza samo su...