Utorak, 16 Avgusta, 2022
spot_img
NaslovnicaMagazinZdravlje i ishranaMast od jedne životinje, provjereno pomaže kod upale pluća, astme, bronhitisa...

Mast od jedne životinje, provjereno pomaže kod upale pluća, astme, bronhitisa…

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

U prirodi su se godinama unazad pronalazili lijekovi za razna oboljenja, mnogi melemi, čajevi, tinkture proizvodi su iz prirode dok se neke životinjske masnoće mogu koristiti kao obloge ili masti.

Riječ je o masti od jazavca. O ljekovitosti ove masti, najbolje svedoče lovci koji jazavčevu mast i spravljaju. Oni objašnjavaju da se jazavac hrani korenjem biljaka, pa je iz tog razloga ova mast toliko ljekovita.

“Dugogodišnji sam lovac i tako sam počeo da pripremam mast od jazavca, prvenstveno jer sam ja imamo bolove u kolenu i ta mast me je spasila. Od dobro podgojenog jazavca može da se dobije oko jedan litar masti, a priprema se kao i mast od svinje. Jazavci se hrane korenjem biljaka, među kojima ima i lekovitih, tokom hibernacije u koju ulazi svake zime skladišti sve hranljive materije upravo u svom salu, to je vjerovatno tajna zašto je ova mast ljekovita i može da pomogne kod raznih oboljenja“, kaže za RINU, jedan od lovaca iz sela Jarmenovci kod Topole.

On objašnjava da mast može da se pije, a može da se koristi i kao melem.

“Ukoliko mast treba da se pije ako je unutrašnje oboljenje, onda se to čini ujutru, na prazan želudac i to jedna kafena kašika pomešana sa malo čaja. Ukoliko se koristi kao melem, namaže se bolesno mesto i prekrije belom pamučnom krpom, pomaže i kod bronhitisa i zapaljenja pluća“, pričaju poznavaoci ovog melema. Upravo ova mast pomogla je mnogima u doba korone, kada su se u potrazi za spasom uplašeni građani okretali ka prirodi i leku koji dolazi iz nje.

Pročitajte: Mast od propolisa – Napravite prirodni antibiotik za psorijazu, kurje oči, akne i opekotine

Naime, jazavčeva mast pomaže kod liječenja tuberkuloze, astme, bronhitisa, kašlja, bolesti pankreasa, išijasa, reume, hemoroida, “kurjeg oka” i rana.

“Najpre sam imala bronhitis da bi nekoliko mjeseci nakon toga došlo i do zapaljenja pluća i to oba plućna krila. Pila sam antibiotike koji naravno mnogo pomažu, ali sam i pored toga koristila lijekove iz prirode kako bi ojačala imuni sistem i pomogla sebi. Mast od jazavca samo je jedan od tih ljekovitih proizvoda koji mi je mnogo pomogao. Koristila sam ga kako je i preporučeno i vrlo brzo sam se osećala bolje“, kaže Mirjana Radovanović iz Topole.

Ono što je bitno naglasiti je da se jazavčeva mast ne preporučuje kod liječenje raka i leukemije, bolesti nerava, srca i krvnih sudova jer ne postoje podaci da pomaže u takvim slučajevima.

Prirodni lijekovi na našem portalu su preporuke preventivnog karaktera za vođenje zdravog načina života. Ukoliko imate neki zdravstveni problem prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja.

FotoRina
POVEZANI ČLANCI
spot_img
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

Aktuelno

Rana proizvodnja paradajza

3 trika koja će vam olakšati kupovinu paradajza

Paradajz je omiljeno povrće na ljetnoj trpezi. Salata od paradajza sa crnim lukom, čuvena grčka salata, sok od paradajza, sos od paradajza samo su...