Utorak, 18 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaMagazinKućni ljubimciMačke OSJEĆAJU BOLEST VLASNIKA - Ako nanjuši temperaturu ili nešto teže, MAČKA...

Mačke OSJEĆAJU BOLEST VLASNIKA – Ako nanjuši temperaturu ili nešto teže, MAČKA ĆE URADITI OVO!

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Da li ste primjetili da su mačke uvijek mirne i tihe? Stvar je u tome što su one u trajno meditativnom stanju.

Zbog toga što je mačji mozak u stalnom stanju smirenosti, zato ova životinja može da “nanjuši” bolest kod vlasnika.

Naše tijelo se neprestano mijenja. Dišemo, krv nam prolazi venama, a u tijelu se neprestano proizvode hormoni. Ako ne naruši normalan rad tijela, oslobađa se supstanca koju mačka odmah registruje. Zbog toga se vjeruje da mačke osjećaju prisustvo bolesti kod vlasnika.

Sada će vjerovatno vlasnici mačaka reći da je to nemoguće jer mačke ne reaguju ni kada ih pozovu, a kamoli šta drugo. Ali morate da znate da mačke nisu psi, i one rade ono što one žele.

Ako imate grip ili prehladu, mačka će stalno biti u vašoj blizini. Vjerovatno ćete misliti da vaš kućni ljubimac ovako pokazuje ljubav, ali mačka jednostavno samo koristi vašu toplotu.

Postoje ljudi koji su tvrdili da su im mačke pomogle da otkriju rak. Trenutno ne postoje istraživanja koja bi potvrdila ovo, ali jedan čovjek iz Kanade je pričao kako mu je mačka pomogla da otkrije rak pluća. Danima je tražila da leži na njegovim grudima.

Jedna žena iz Tenesija je odlučila da ode na pregled jer je njena mačka neprestalno spavala na njenoj dojci. Kasnije se ispostavilo da je imala rak dojke.

Bez obzira da li vjerujete u ove priče ili ne, vjerujte da su mačke veoma inteligentne životinje – to im niko ne može osporiti.

Izvor: stil.kurir.rs

PROČITAJTE:

Mačka sve oduševila potezom – Video koji ostavlja bez daha!

Zanimljivosti o mačkama – Zbog čega su mačke posebne?

Mačka je pravi lijek za čovjeka: 7 bolesti koje samo ona može da izliječi!

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI