Nedjelja, 21 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaPoljoprivredne graneUkrasno i ljekovito biljeKoje ukrasne biljke možete saditi u junu

Koje ukrasne biljke možete saditi u junu

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Ukrasne biljke možete zasaditi sad i uživati u raskošnim cvjetovima vrlo brzo.

Iskusni baštovani kažu da nije kasno da zasadite baštu čak ni u junu. Sad je dobro vrijeme da zasadite svo jednogodišnje cveće koje obično precvjeta do kraja leta. Na taj način ćete imati izvanrednu baštu u cvijetu i početkom septembra.

Jun, ali i jul su takođe dobri i za seme jednogodišnjih i dvogodišnjih biljaka koje treba da cvjetaju sledećeg proljeća. Možete posejati sjeme u zaštićenu saksiju, a zatim presaditi sadnice u jesen da prezime, i onda će procvjetati, obezbeđujući vam predivan proljećni pozdrav u bašti sledeće godine…

Ako sad zasadite ove ukrasne biljke, možete vrlo brzo da uživate u njihovim raskošnim cvjetovima:

Suncokret

Ne brinite ako nemate veliko zemljište, nisu svi suncokreti ogromni. Možete da zasadite patuljasti suncokret koji raste između 15 i 40 cm. Suncokret svjetaod početka maja pa do sredine jeseni.

Dragoljub

Na kraju će sjeme dragoljuba izrasti u grmlje crvene, narandžaste i žute boje. Ukrasne biljke kao što je dragoljubi dobro podnose sušne periode, pa nema potrebe za prekomernim zalivanjem. Sjeme treba posejati centimetar ispod površine zemlje. Dragoljubi najbolje napreduju na mjestu na kojem ima puno sunca i gdje je tlo dobro drenirano.

Takođe, možete posaditi još i neven, dalije i petunije.

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI