Ponedjeljak, 27 Juna, 2022
spot_img
NaslovnicaMagazinZanimljivosti"Karfiol koji ujeda": Uočeno biće koje je ranije viđeno samo tri puta

“Karfiol koji ujeda”: Uočeno biće koje je ranije viđeno samo tri puta

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Neobična ružičasta vrsta meduze poznata pod nazivom Drimonema dalmatinum, za koju “Dejli Star” tvrdi da je u istoriji ranije primijećena samo tri puta, nedavno je viđena u Tršćanskom zalivu, kraj obale Italije.

Neuhvatljivu meduzu prvi put je primijetio njemački prirodnjak još u 19. vijeku, a od tada je viđena još samo dva puta – jednom 1945, a potom 2014. godine.

Vodeno stvorenje, poznato i kao “Karfiol koji ujeda”, ronioci su navodno snimili 10. juna, a portparol Biosfernog rezervata Miramare opisao je susret kao “zaista izuzetan”.

“Drimonema je prvi put viđena kod obale Dalmacije 1880. godine od strane njemačkog prorodnjaka Ernsta Hekla, a viđena je i 1945. godine”, rekao je.

“Potom ju je jedan od naših istraživača 2014. godine primijetio u Tršćanskom zalivu”, dodao je on.

Meduza koju su ronioci primijetili izgledala je dugačka između 45 i 50 centimetara.

Istraživači napominju da bi osoba koja se susretne sa takvim bićem trebalo sebe da smatra “vrlo privilegovanom”, ali bi takođe trebalo i da se udalji velikom brzinom, prenosi “Sputnjik“.

POVEZANI ČLANCI
spot_img
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

Aktuelno

Čaj od listova višnje

Čaj od listova višnje + pivo: Superzdrav RECEPT

Višnja spada u kategoriju superzdrave hrane. Bogata je vitaminima A, C, E i folnom kiselinom, magnezijumom, gvožđem i vlaknima, tako da sočne plodove možemo...