Utorak, 5 Decembra, 2023
spot_img
NaslovnicaAgro SavjetKako da zamrznete maline i kupine na najbolji način

Kako da zamrznete maline i kupine na najbolji način

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Sočne crvene maline i slasne kupine obogaćuju poslastice, a njihov blago kiselkast ukus daje slatkišima posebnu draž. U ovom osvježavajućem ukusu možete uživati i kada prođe sezona malina i kupina, pa je zato potrebno da ih pripremite za zamrzavanje na najbolji mogući način.

Izaberite maline i kupine koje su dobro sazrele, a izbjegavajte plodove koji su oštećeni ili previše meki. Prije zamrzavanja najpre odstranite sve voćkice koje su drugačije boje, nezrele ili su počele da se buđaju.

Voće operite hladnom vodom u rupičastoj posudi i dobro ocijedite i osušite. Maline ili kupine stavite na pleh i to u jednom nivou. Stavite u zamrzivač na jedan dan da se zamrznu. Voće zatim izvadite iz zamrzivača i prebacite u kese za zamrzavanje ili u posude. Na ovaj način ćete dobiti zamrznute posebne voćkice. Kada voće srtavite u kese, vodite računa da iz ambalaže izbacite što više vazduha. Ovako zamrznute voćke možete upotrebiti uroku od šest mjeseci.

Zamrzavanje maline i kupine sa šećerom

Voće zamrznuto sa šećerom ima duži rok trajanja, a maline i kupine duže zadržavaju svoju boju. Na kilogram voća ide otprilike 150 grama šećera. Dobro promješajte voće i šećer, vodeći računa da ne izgnječite voćke. Stavite sve u kesu, zalepite nalepnicu sa opisom sadržaja kese i datumom pakovanja. Zamrznite ušećereno voće i iskoristite u roku od 9 do 12 meseci.

Izvor: raspberryblackberry.com

PROČITAJTE:

Šta prvo trebate uraditi s malinama nakon kupovine

Kako da sačuvate svježinu MALINA nekoliko dana

Kako da napravite domaće kupinovo vino /RECEPT/

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI