Petak, 21 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaMagazinZanimljivostiKako da posadite ananas - Jednostavnije je nego što ste očekivali!

Kako da posadite ananas – Jednostavnije je nego što ste očekivali!

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Jeste li ikad razmišljali o tome da u svom domu posadite ni manje ni više tropsko voće kao što je ananas? To je mnogo jednostavnije nego što vi možda milsite i zato ne časite časa već krenite u sadnju ananasa.

Kad ste kupili ananas i donijeli ga kući, otkinite zeleni vrhi i to tako da ga jednostavno okrenete rukom. Cilj je da otkinete samo zelene listove sa malo mesa na vrhu.

Nakon toga nožem odrežite meso i skinite prvi sloj malih smeđkastih listova koji se nalaze pri samom dnu. Zatim skinite i prvi sloj manjih zelenih listova sve dok vam se ne pojavi smeđe suvo korijenje. Ogulite još jedan sloj listova da bude vidljivo što više korijenčića.

Nakon toga ananas stavite u čašu vode, ali da u vodi  bude samo vrh. Čašu postavite na prozor gdje dopire dosta sunčeve svjetlosti i čekajte da se pojave klice što bi trebalo da potraje nekoliko nedelja. Ako bude potrebno skinite još koji sloj zelenih listova u međuveremnu.

Kad su se pojavile klice, ananas posadite u saksiju sa zemljom, stavite na dobro osunčano mjesto i zalivajte otprilike jednom nedeljno. Ako vidite da je zemlja jako suva, zalivajte i češće.

Treba da znate da će možda proći godine dok uberete svoj prvi plod koji neće biti ni blizu veličine onoga koji kupujete u prodavnici, ali do tada ćete imati divnu ukrasnu biljku u svom domu.

Izvor: Theorganiclemon

PROČITAJTE:

NOVA VRSTA JAGODA SA UKUSOM ANANASA

ČUDESNO VOĆE: Ananas liječi mnoge bolesti, ali ne smiju svi da ga konzumiraju

Kako uzgojiti nove biljke od ostataka voća i povrća

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI