Srijeda, 31 Maja, 2023
spot_img
NaslovnicaPoljoprivredne graneUkrasno i ljekovito biljeKako da cvjetovi orhideje što duže opstanu - Cvjećarka otkriva trik pomoću...

Kako da cvjetovi orhideje što duže opstanu – Cvjećarka otkriva trik pomoću kog će biti raskošni nedjeljama

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Delikatan, ženstven i elegantan cvijet – obožavana orhideja ujedno je i biljka koja svima zadaje najviše glavobolja, jer njena njega zahtijeva određena pravila kojih biste trebalo da se pridržavate.

Sa njegom orhideja nema kompromisa, važno je mjesto na kome je držite, dinamika zalivanja i količina vode, ali jedan trik koji će omogućiti da njeni cvjetovi i listovi duže opstanu i ne osuše se, malo je poznat.

Pročitajte: Trik kako da natjerate orhideju da ponovo procvjeta – Tečnost koju ovaj cvijet voli više od vode

Iskusni cvjećari tvrde da je ključ u providnim saksijama koje su od što tanjeg materijala.

Primjetićete da se one u tankim plastičnim i providnim saksijama i kupuju, ali ih većina u domaćinstvima drži u ukrasnim, više dekorativnim nego korisnim saksijama.

– Orhideje je najbolje ne presađivati iz plastične saksije u kojoj se nalazi kada je kupite, već ih sa tom saksijom staviti u druge providne saksije, od što tanjih materijala, idealno bi bilo od stakla – kaže za Telegraf cvjećarka Slađana Balešević.

Ona objašnjava da je razlog vrlo jednostavan.

Pročitajte: Tri propusta zbog kojih orhideje tokom ljeta nisu okićene cvjetovima

– Poznato je da orhideje vole svijetlost, ali pogrešno je misliti da je ona potrebna samo dijelu koji se nalazi iznad saksije, odnosno listovima i cvijetu. I korijenu ovog cvijeta potrebna je svijetlost, ali ne direktna sunčeva – otkriva trik Balešević.

– Pored toga što ćete ih držati u providnim saksijama, vodite računa da i prostor između originalne i nove saksije bude dovoljan za protok vazduha, kako ne biste ubrzali propadanje ovog delikatnog cvijeta – zaključuje cvjećarka.

POVEZANI ČLANCI
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI