Petak, 24 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaMagazinZdravlje i ishranaKafa sa cimetom - Uz ovaj napitak pucaćete od zdravlja

Kafa sa cimetom – Uz ovaj napitak pucaćete od zdravlja

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Kakva vam je prva asocijacija na pomisao da prvu jutarnju kafu pijete sa cimetom? Ako bismo vam rekli da je to najveća blagodet za vaše zdravlje, vjerujemo da biste ovaj ritual odmah uvrstili kao obavezan.

Iako ste možda navikli da cimet konzumirate samo u kolačima ili u sutlijašu, vrijeme je da promijenite navike i budete otvoreni za nove ukuse jer to je pravo carstvo za vaš organizam.

Cimet je savršen izvor vitamina, naročito željeza, kalcijuma i vitamina C. Skup svih ovih vitamina, ali i minerala učiniće da se vaš organizam ubrza, da smnajite nivo šećera i holesterola u krvi, ukoliko imate tih problema. Takođe, cimet je odličan za smanjivanje menstrualnih bolova.

Ako ste na bilo kakvoj dijeti, cimet će vam u tome pomoći. Poslužiće vam da zavarate glad, a pomaže i tako što ćete ga dodati u čaj ili limunadu.

Iako vam je i dalje neobična kombinacija kafa sa cimetom ona će pomoći vašem zdravlju, obavezno pokušajte ovu metodu i “pucaćete od zdravlja”.

Kafa sa cimetom

U šoljicu kafe dodajte 1/4 kašičice cimeta i vaš orgnazim je spreman da se odbrani od virusa i bakterija. Pored sjajne arome koju ćete dobiti, učinićete i uslugu svom organizmu.

Osluškujte svoje tijelo i vidjećete kako ćete u toku dana imati više energije, bićete manje naduti, a kako ovaj začin reguliše šećer u krvi eliminsaće napade glad i bićete duže siti.

Svakodnevno dodavanje cimeta u kafu dugoročno je dobro i zbog toga što pomaže u jačanju imuniteta, a samim tim se može reći i da vas štiti od bolesti.

Istraživanja su pokazala da miris cimeta može da poboljša kognitivne sposobnosti, pamćenje, obavljanje određenih zadataka i da se povećava budnost i koncentraciju.

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI