Petak, 17 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaAgro vijestiJubilarni 10. Međunarodni sajam šljive, voćnih rakija i meda u Ugljeviku

Jubilarni 10. Međunarodni sajam šljive, voćnih rakija i meda u Ugljeviku

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Jubilarni 10. Međunarodni sajam šljive, voćnih rakija u Ugljeviku održava se danas na gradskom trgu a okupio je preko 90 izlagača.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić otvorio je sajam pozdravnim riječima učesnicima i svim gostima.

– Ovo je najveća privredna i turistička manifestacija koja se održava u našoj opštini, a  Ugljevik je poznat voćarski kraj,  zahvaljujući vrijednim domaćinima, njihovom radu, iskustvu i znanju, ali i klimatskim prilikama, jer u ovom kraju šljiva dospijeva nešto ranije u odnosu na druge krajeve – rekao je Perić u obraćanju za portal InfoBijeljina

 

 Načelnik Ugljevika Vasilije Perić

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić

On je dodao da je Ugljevik najveći proizvođač šljive u Srpskoj.

– Sajam je nastao kao rezultat potrebe da povećamo obim proizvodnje ovog proizvoda ali i za sticanje novih saznanja, novih poslovnih veza. Opština Ugljevik je u prethodnom periodu ulagala značajna novčana sredstva u izgradnju infrastrukture u seoskom području, a selo je ono od čega zavisi ostanak stanovništva na ovim prostorima – naveo je Perić koji se zahvalio organizatorima i svima koji su podržali ovu manifestaciju.

Organizator Sajama je lokalna agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, a direktor Momčilo Marsenić rekao je da ovogodišnji sajam ima rekordan broj izlagača, nji 90, te da su predata 223 uzorka voćnih rakija iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i BiH za ocjenjivanje.

– Vlasnik najbolje šljivovice dobiće kazan za rakiju od 110 litara vrijednosti 4.800 KM – rekao je Marsenić.

Sajmu su prisustvovali predsjednik SDS-a Mirko Šarović, narodni poslanik PDP-a u Skupštini Srpske Jelena Trivić, gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović i načelnik Lopara Rado Savić.

 

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI