Petak, 7 Oktobra, 2022
spot_img
NaslovnicaAgro vijestiGPS za piliće put do organske hrane

GPS za piliće put do organske hrane

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

​Budućnost organske hrane je možda pomalo drugačija od onoga što smo zamišljali, a naročito nakon poteza koji na moderne farme donosi uređaje koji podsjećaju na Fitbit za domaće životinje.

Naime, kineska kompanija ZhongAn Online razvila je novi GPS sistem za praćenje – GoGo Chicken – koji se postavlja na nogu životinje, te uz pomoć senzora prikuplja informacije o okruženju u kojem se ptica kreće, o tome šta jede i kolike razdaljine prelazi tokom dana.

Kreatori tvrde da proizvod doprinosi implementaciji blockchain tehnologije na moderne farme, a tako što tehnologiju koristi za skladištenje podataka o pilićima, koje potom nije moguće mijenjati. To je važno, budući da informacije koje GoGo Chicken prikuplja nisu samo za farmere koji o njima brinu, već i za potencijalne kupce koji mogu da prate kretanje izabrane grupe živine preko prilagođene aplikacije, a kako bi bili sigurni da meso i jaja koje kupuju zaista mogu da se klasifikuju kao organska hrana.

Tako će konzumeri budućnosti moći da prate hranu koju kupuju, čime će se garantovati kvalitet, te izbegavati potencijalni problemi u vezi sa kvalitetom naručene hrane.

Izvor: NN

POVEZANI ČLANCI
spot_img
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

Aktuelno

jabuke

KAKO DA JABUKE TRAJU MJESECIMA – Odmah spremne za upotrebu, a...

Brz i lak način da jabuke traju mjesecima, a biće odlične kada želite ukusne kolače ili pite. Možda vam ne djeluje pratkično da čuvate jabuke...