Subota, 25 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaMagazinZdravlje i ishranaEvo zašto doktori kažu da sada uzimamo što više vitamina C: Uklanja...

Evo zašto doktori kažu da sada uzimamo što više vitamina C: Uklanja patogene, ali samo ako se koristi ovako!

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Tradicionalna medicina sada je naglo dala priznanje vitaminu C, a evo i zašto

Sepsa je po život opasno stanje uzrokovano sistemskom infekcijom koja izaziva pretjeranu reakciju tijela i pokreće prekomjerni i krajnje destruktivni imuni odgovor.

U nedostatku pravovremene dijagnoze i liječenja, sepsa može izazvati otkazivanje organa i smrt.

Dobra vijest je da se pokazalo kako velike doze vitamina C sa hidrokortizonom i tiaminom značajno povećavaju šanse za preživljavanje.

Ovaj način liječenja sepse razvio je dr Pol Marik, ljekar iz Istočne Virdžinije. Njegova retrospektivna studija je pokazala da kombinacija ovih lijekova i adekvatno davanje lijeka u intervalima smanjuju smrtnost sa 40 na 8,5%.

Važno je napomenuti da ovo liječenje nema nuspojave i jeftino je, lako je dostupno i praktično nema rizika.

2009. godine vitamin C je bio spasonosni lijek protiv jakog svinjskog gripa. Pre toga,  mnoga istraživanja pokazala su korist vitamina C protiv raznih vrsta infekcija.

Virusna pneumonija je opasno stanje sa lošom kliničkom prognozom.

Vitamin C, takođe poznat kao askorbinska kiselina, ima antioksidativna svojstva. Kada dođe do sepse, oslobađanje citokina izazvano time se aktivira, a neurtofili se nakupljaju u plućima, uništavaju alveolarne kapilare.

Rane kliničke studije su pokazale da vitamin C može efikasno spriječiti ovaj proces.

Prema doktoru Ronu Haningejku, vitamin C je nevjerovatan lijek za infekcije. Ovaj ljekar smatra da tradicionalna medicina zanemaruje ovaj lijek iz razloga jer je on jednostavan vitamin, mada je zapravo moćan oksidant koji uklanja patogene kada se uzme u velikim dozama.

Ovaj doktor je ubijeđen da će vitamin C izliječiti i koronavirus, s obzirom da se njime uspješno tretira sepsa, prenosi portal Econet.ru

Izvor: stil

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI