Subota, 13 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaPoljoprivredne graneRatarstvoES Tribor: Visokoproduktivna i otporna sorta soje za uspješnu poljoprivredu

ES Tribor: Visokoproduktivna i otporna sorta soje za uspješnu poljoprivredu

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Nova sorta soje – ES Tribor – koju proizvodi kompanija Lidea, dobija sve veću popularnost širom Evrope zbog svojih izvrsnih performansi i kavliteta. Generalni zastupnik ove sorte soje za Bosnu i Hercegovinu je kompanija Agrimatco.

ES Tribor se ističe visokom tolerancijom na poleganje i pucanje mahuna, što ga čini otpornijim na nepovoljne klimatske uslove i mogućnost oštećenja usjeva. Ova sorta soje takođe pokazuje ujednačenost biljaka, što znači da se može očekivati da će svi usjevi biti jednako produktivni i da će proizvesti dobar prinos.

karakteristike sjemena soje
Agronomske karakteristike sjemena

Takođe, ES Tribor ima dobru toleranciju na Sclerotiniju, bakterioze i plamenjaču, što dodatno povećava izglede za uspješan uzgoj ove sorte. Kada se uzme u obzir i činjenica da je razmak između redova za ovu sortu soje između 25 i 60 cm, a dubina sjetve između 2 i 4 cm, jasno je da je ES Tribor vrlo prilagodljiva sorta koja se može uzgajati u različitim uslovima.

Kako bi se postigao najbolji rezultat s ovom sortom soje, preporučuje se da se sije u topla zemljišta s temperaturom većom od 10°C i s toplim vremenom u danima poslije sjetve. Ova sorta soje idealna je za proizvođače koji traže pouzdanu i kvalitetnu sortu soje koja će im omogućiti visoke prinose i smanjiti rizik od oštećenja usjeva.

Reginalni menadžer za ratarska sjemena kompanije Agrimatco doo, Saša Petković, stoji na raspolaganju zainteresovanim proizvođačima za sve potrebne informacije o sorti soje ES Tribor. Kako bi proizvođači mogli ostvariti najbolje rezultate u uzgoju ove sorte soje, Saša će pružiti korisne savjete i preporuke o naručivanju sjemena i uzgoju usjeva. Zainteresirani proizvođači mogu se obratiti Saši na broj telefona +387 65 656 763.

 

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI