Petak, 24 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaAgro vijestiDrugi festival cvijeća pratiće cvat tulipana “Banjaluka”

Drugi festival cvijeća pratiće cvat tulipana “Banjaluka”

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

„Banjalučki festival cvijeća“ biće organizovan i ove godine a njegovo održavanje će pratiti tulipan sorte Banjaluka koji će procvjetati na gradskim zelenim površinama.

Već sa prvim znacima buđenja vegetacije, u gradskim parkovima osvanuće i više od 10.000 sadnica ovog jedinstvenog tulipana, po kojem je grad poznat među cvjećarima širom Evrope.

U cvjetnoj oazi, koja je tokom Prvog festivala cvijeća prošle godine privukla veliki broj posjetilaca, svi će ponovo moći da uživaju od 17. do 19. maja.

Pripreme za Drugi „Banjalučki festival cvijeća“ već su započele.

-Plan je da uskoro uputimo poziv svim zainteresovnim izlagačima za učešće na Festivalu, a za razliku od prethodne ove godine biće pozvani i učesnici iz inostranstva. Svi će imati rok da svoje prijave dostave do 30. aprila – kazali su iz Odjeljenja za komunalne poslove.

Banjaluka je prije više od 30 godina imala izložbu cvijeća, koja je bila popularna i veoma posjećena.

-Upravo namjera Grada jeste da se vrati Festival cvijeća po uzoru na taj nekadašnji koji je bio čuvena manifestacija posvećena cvijeću u regionu. Istovremeno, prošle godine u grad se vratio i tulipan sorte “Banjaluka”, crveno-žute boje, koji će i ovog proljeća da krasi gradske parkove – kazali su iz nadležnog odjeljenja.

Kako su kazali, cilj je da se promoviše Banjaluka kao grad zelenila, obogate manifestacioni i turistički sadržaji, kao i promocija profesija cvjećara, proizvođača cvijeća i dekorativnog sadnog materijala, te pejzažne arhitekture i hortikulture.

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI