Petak, 21 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaAgro vijestiDo 6.maja podnošenje prijava za nabavku sjemena

Do 6.maja podnošenje prijava za nabavku sjemena

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

BANjALUKA – Iz banjalučkog Centra za razvoj poljoprivrede i sela saopšteno je da se do srijede, 6. maja, mogu podnijeti prijave za nabavku sjemena, rasada povrtarskih kultura, mineralnog đubriva i zaštitnih sredstava za povrtarsku proizvodnju.

Dostavljanje prijava

Prijave se mogu dostaviti najkasnije do 15.00 časova na adresu Centra za razvoj poljoprivrede i sela ili lično predajom u službenim prostorijama radnim danom od 8.00 do 15.00 časova.Obrazac zahtjeva za nabavku sjemena, rasada povrtatskih kultura, mineralnog đubriva i zaštitnih sredstava za povrtarsku proizvodnju može se preuzeti na sajtu Centra za razvoj poljoprivrede i sela Banjaluka.U saopštenju se navodi da se na ovaj način nastoje ublažiti ekonomske posljedice epidemiološke krize i podstaći stanovništvo ove lokalne zajednice da zasije što više obradivih površina.

Centar za razvoj poljoprivrede i sela raspisao je 21. aprila javni poziv za dodjelu podsticajnih sredstava namijenjenih za sufinansiranje projekata i mjera u poljoprivrednoj proizvodnji na području grada Banjaluka za ovu godinu.

U pozivu je navedeno da su osnovni ciljevi dodjeljivanja podsticajnih sredstava unapređenje i jačanje poljoprivrednog sektora, stvaranja tržišno orijentisanih proizvođača, jačanja njihove konkurentnosti i smanjenja stope nezaposlenosti.

 

Podsticajna sredstva za razvoj poljoprivredne proizvodnje po ovom pozivu dodjeljivaće se za sufinansiranje biljne proizvodnje, nabavku nove poljoprivredne krupne i sitne mehanizacije, nabavku opreme u animalnoj proizvodnji.

 

Obuhvaćeno je i sufinansiranje troškova analiza, sertiFikacije, deklarisanja i brendiranja za plasman proizvoda u “Krajiškoj kući”, kao i za sufinansiranje startap paketa – projekat programa razvoja konkurentnosti i za premije.

Za nabavku sjemenskog materijala, mineralnog đubriva i zaštitnih sredstava za ratarske i povrtarske kulture, osim nosilaca registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, mogu konkurisati i neregistrovana domaćinstva.

Pravo na podsticajna sredstva za nabavku materijala i opreme mogu ostvariti poljoprivredni proizvođači (fizička lica, samostalni preduzetnici iz oblasti poljoprivredne proizvodnje i udruženja koja se bave poljoprivredom), a koji ispunjavaju propisane uslove.

Osim prijava za nabavku sjemena, rasada povrtarskih kultura, mineralnog đubriva i zaštitnih sredstava za povrtarsku proizvodnju koje se mogu predati do 6. maja, prijave za sve druge vrste subvencija i premija predavaće se od 4. do 21. maja.

Izvor: glassrpske

PROČITAJTE:

HUMANI GEST UDRUŽENJA POVRTARA RS

Novi nacrt pravilnika o podsticajima u Brčko distriktu za 2020. godinu

Najneobičnije seosko imanje: Gradska petorka se uspješno bavi poljoprivredom

Sportsko ribolovno društvo “Ključ”: Izborili se za gazdovanje rijekama

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI