Četvrtak, 28 Oktobra, 2021
spot_img
NaslovnicaAgro vijestiDani tikve u Istočnom Sarajevu: Najteža tikva ima 50 kilograma (VIDEO)

Dani tikve u Istočnom Sarajevu: Najteža tikva ima 50 kilograma (VIDEO)

Nagrada za najveću tikvu na ovogodišnjoj manifestaciji “Dani tikve” u Istočnom Sarajevu pripala je Milanku Stanojeviću iz Foče, za tikvu tešku 50 kilograma.

Osmi “Dani tikve” okupili su 65 izlagača iz 10 gradova.

Na štandovima mnoštvo domaćih proizvoda i rukotvorina.

Tikva Milanka Stanojevića je prošle godine za samo dva kilograma bila lakša od pobjedničke. Uprkos suši, ovaj put imao je više sreće.

Nije nikakva posebna sorta tikve u pitanju, sjeme je bačeno s kraja njive i u ovoj sušnoj godini je porasla do te težine. Nije jedina, ima ih na desetine, možda malo manje”, izjavio je Srni Stanojević, dodajući da je i prije dvije godine učestvovao na ovoj manifestaciji.

Dodijeljene su nagrade i za najmanju i najljepšu tikvu. Na ovogodišnjoj manifestaciji, bogat asortiman poljoprivrednih proizvoda, prerađevina i rukotvorina predstavilo je 65 izlagača. Za sljedeću godinu planirano je da manifestacija bude regionalnog karaktera.

– Krenuli smo prije osam godina, vrlo skromno sa nekoliko jela koja smo držali na štandu.p Poslije se ideja sama od sebe razvijala i došli smo danas do ovog trenutka kada imamo 65 izlagača i kada sa pravom možemo da nazovemo sajam hrane pića, poljoprivrede i preduzetništva – istakla je Roksanda Mičić, predsjednica UG “Probudi se”.

Proizvođači i samostalni preduzetnici ponos su lokalne zajednice.

Uprkos kišnom i hladnom vremenu, manifestacija je protekla svečarski uz prigodan nastup kulturno-umjetničkih društava iz Istočnog Sarajeva kao i defile i plesni performans mažoretkinja iz Čapljine.

Izvorrtrs
POVEZANI ČLANCI
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

Aktuelno

voćnjak

Jesenji tretman koštičavog voća

Koštičavo voće (breskva, kajsija, šljiva, višnja, trešnja i dr.) u zavisnosti od voćne vrste, sortimenta i lokaliteta, nalazi se u fazi od početak obezbojavanja...