Srijeda, 4 Oktobra, 2023
spot_img
NaslovnicaAgro vijestiDani maline 2023: Sve spremno za međunarodni sajam poljoprivrede, privrede i turizma...

Dani maline 2023: Sve spremno za međunarodni sajam poljoprivrede, privrede i turizma u Bratuncu

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

U sportskoj dvorani u Bratuncu, 9. i 10. juna 2023. godine, biće održan 15. Međunarodni sajam poljoprivrede, privrede i turizma pod nazivom ”Dani maline 2023”. Organizatori ovogodišnjeg sajma privode kraju finalne pripreme kako bi događaj bio uspješan i privukao brojne posjetioce.

dani maline Bratunac
Program sajma “Dani maline Bratunac”

Ceremonija svečanog otvaranja sajma planirana je za petak, 9. juna, s početkom u 11:30 časova. Među zvanicama koje će se obratiti posjetiocima i izlagačima su gospodin Denis Šulić, Ministar trgovine i turizma u Vladi RS-a, predstavnici Ministarstva poljoprivrede RS-a i drugi ugledni gosti.

Ovogodišnji sajam ima rekordan broj izlagača i posjetilaca će moći uživati u bogatoj gastro ponudi s degustacijom jela i pića iz Srednjeg Podrinja i Birča. Takođe će biti dostupne vrijedne robne nagrade, a program sajma obuhvata i razne druge sadržaje.

Za poljoprivredne proizvođače i one koji su zainteresovani za seoski turizam, organizovane su stručne radionice i panel predavanja na kojima će renomirani predavači, uključujući profesore Aleksandra Leposavića i Slobodana Milenkovića te gospodina Rada Ljuvojevića, podijeliti svoje znanje. Ministar Šulić također će se obratiti sudionicima radionica.

Pored izložbenog dijela Sajma posjetioci i gosti ove manifestacije imaće priliku da posjete obiđu dva gastro takmičenje i to izbor najboljeg kolač od maline kao i takmičenje u spremanju kotlića koje će se održati na Rajskoj plaži. Takođe biće priređena izložba likovnog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola iz Bratunca kao i maskenbal u kome će učestvovatni mališani dječijeg vrtića ”Radost” Bratunac.

U subotu je planirana i kinološka smotra ”Izložba pasa svih rasa – 2023” na platou SŠC-a, kao i izbor najljepšeg balkona i dvorišta te brojne druge aktivnosti.

Organizatori garantuju dobru organizaciju događaja koju neće pokvariti ni eventualno loši vremenski uslovi. Pred Bratunčanima i svim posjetiocima ovogodišnjeg sajma nalazi se izuzetno bogat i sadržajan vikend.

POVEZANI ČLANCI
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI