Srijeda, 31 Maja, 2023
spot_img
NaslovnicaMagazinZdravlje i ishranaCrni luk kao prirodni lijek za zapušen nos

Crni luk kao prirodni lijek za zapušen nos

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Da li vas muči zapušen nos? Ako želite da saznate kako otpušiti nos, evo jedan savjet i prirodno rješenja koje vam može pomoći.

Svako ko je ikada imao začepljen nos zna koliko problema ovo stanje može izazvati. Osim što vam nos stalno curi, zapušen nos može biti uzrok glavobolja, a u ozbiljnijim slučajevima izaziva i zapaljenje sinusa.

Crni luk kao prirodni lek za zapušen nos

Od davnina, crni luk se smatra jednim od najsnažnijih prirodnih antibiotika. Fenolne komponente imaju jako antibakterijsko i antivirusno dejstvo. Što su mu miris i aroma jači, bogatiji je antioksidansima, a samim tim i zdraviji.

Najbolje je konzumirati ga sirovog. Liječenje crnim lukom ne oštećuje sluzokožu nosa i ne izaziva zavisnost. Pogodan je i za primenu kod male dece.

Oljuštite jednu glavicu crnog luka i presijecite je na pola. Uzmite jednu polovinu i pokušajte da kroz nos udišete njen miris narednih 5 minuta. Ponovite po potrebi.

Prirodni lijekovi na našem portalu su preporuke preventivnog karaktera za vođenje zdravog načina života. Ukoliko imate neki zdravstveni problem prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja.

Izvornovosti
POVEZANI ČLANCI
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI