Četvrtak, 13 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaAgro vijestiBoksit Milići proizvodit će 8 miliona jaja mjesečno

Boksit Milići proizvodit će 8 miliona jaja mjesečno

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Boksit Milići: U toku je useljavanje oko 100.000 koka nosilja na Farmu za proizvodnju konzumnih jaja kompanije Boksit iz Milića, u kojoj se već nalazi oko 200.000 nosilja.

Po dostizanju punog kapaciteta nosivosti novouseljenog jata, mjesečna proizvodnja sa sadašnjih 5,5 miliona iznosit će oko 8 miliona komada jaja.

Koke nosilje su odgajane na Farmi preduzeća “Mileks“ koje, pored savremenih objekata za uzgoj, raspolaže i savremenom Fabrikom za proizvodnju hrane.

Jednodnevne piliće, “Mileks“ uvozi iz Češke Republike pa ih, nakon odgoja, u trajanju od 16 nedjelja, isporučuje boksitovoj Farmi.

Proizvodnja konzumnih jaja, u lancu, od uzgoja pilića, do isporuke tržištu, je tehnološki veoma složen proces, zdravstveno veoma zahtjevan, tržišno osjetljiv.

Savremena oprema i tehnologija, od proizvodnje hrane, uzgoja, procesa proizvodnje konzumnih jaja, klasiranje i pakovanje, stručni kadar i višegodišnje bogato iskustvo, doprinijeli su da su konzumna jaja, proizvedena u Kompaniji „Boksit“, tražena i cijenjena, kako na domaćem tržištu, tako i u izvozu, na tržištima Srbije i Crne Gore gdje se, približno jedna polovina proizvodnje, izvozi, kazali su iz Boksita.

Izvor

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI