Nedjelja, 26 Marta, 2023
spot_img
NaslovnicaPoljoprivredne graneUkrasno i ljekovito biljeAko imate problema sa pamćenjem UDIŠITE SVAKI DAN 5 MINUTA MIRIS OVE...

Ako imate problema sa pamćenjem UDIŠITE SVAKI DAN 5 MINUTA MIRIS OVE BILJKE

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Ruzmarin je nevjerovatno zdrava biljka koja se kao tradicionalni lijek koristi vijekovima. Ona je predivan Božji lijek za mnoge bolesti, a najviše za one ljude koji imaju problema s pamćenjem…

U Grčkoj je popularno da studenti često stavljaju ružmarin u kosu tokom ispita. Studije su pokazale da ružmarin sadrži karnozičnu kiselinu koja se bori s toksičnim elementima.
U nizu testova izvedenih sa uljem od ruzmarina ispostavilo se da ova biljka uvećava šanse za 60-75 odsto da se sjetite da uradite stvari u budućnsti ili da brže odreagujete.

Tim psihologa sa Univerziteta Nortumbrija u Njukaslu, provjeravao je efekte ruzmarinovog ujlja.

– Fokusirali smo se na sposobnost pamćenja događaja koji će se desiti u budućnosti i na podsjećanje na izvršenje zadatka u određeno vrijeme. To je ključno za svakodnevno funkcionisanje. Na primjer, kada neko terba da se sjeti da pošalje rođendansku čestitku ili da popije lijek na vreme – kaže dr Mark Mos, vođa studije.

Četiri kapi ulja bile su ubačene u raspršivač sa ventilatorom koji je radio pet minuta prije nego što su ispitanici ušli u prostoriju. U istraživanju je učestvovalo 66 ljudi. Oni su boravili u mirisnim i običnim prostorijama i tu radili test na funkcije pamćenja.

Ispostavilo se da su oni koji su bili izloženi ulju imali bolju koncentraciju, brže reakcije i bolje pamćenje.

PROČITAJTE:

Ruzmarin: Sve što treba da znate o ovoj ljekovitoj biljci!

Evo kako koristiti ruzmarin za kožu, glavobolju, migrenu, srce i krvne žile

POVEZANI ČLANCI
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI