Utorak, 6 Juna, 2023
spot_img
NaslovnicaPoljoprivredne graneRatarstvoAgrimatco BiH donosi visokokvalitetne hibride kukuruza kompanije Lidea

Agrimatco BiH donosi visokokvalitetne hibride kukuruza kompanije Lidea

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Kukuruz je jedna od najvažnijih žitarica u svijetu i ključna je komponenta u prehrani ljudi i životinja. Odabir pravih hibrida kukuruza i kvalitet sjemena je ključan faktor za postizanje visokih prinosa i uspješnu proizvodnju.

Kako bi se osigurala visok kvalitet sjemena, kompanija Lidea je usmjerena na razvoj i proizvodnju hibrida kukuruza koji su prilagođeni različitim uslovima proizvodnje, a istovremeno imaju visok potencijal prinosa. Svojim klijentima, kompanija Lidea garantuje sjeme visoke kvalitete koje će im pomoći da postignu optimalne rezultate u proizvodnji kukuruza. U Bosni i Hercegovini, kompanija Agrimatco d.o.o. je generalni zastupnik kompanije Lidea i nudi širok spektar hibrida kukuruza koji su prilagođeni lokalnim uslovima uzgoja. Zahvaljujući ovom partnerstvu, poljoprivrednici u BiH mogu biti sigurni da će dobiti kvalitetno sjeme koje će im pomoći da postignu visoke prinose i uspješno se bave proizvodnjom kukuruza.

Kompanija Lidea je nedavno predstavila svoje najnovije hibride kukuruza, uključujući ES Blason Duo, ES Debussy, ES Faraday i ES Inventive. Ovi hibridi su karakteristični po svojim visokim potencijalima prinosa, dobrim agronomskim profilima i toleranciji na različite stresne uslove proizvodnje.

lidea hibridi kukuruza

 

ES BLASON DUO FAO 420

ES Blason Duo je hibrid kukuruza sa dvostrukim sistemom koji je tolerantan na herbicid Focus Ultra. Ovaj hibrid ima odličan agronomski profil i visok potencijal prinosa. Tip zrna je zuban, a registrovan je u Evropskom katalogu. Očekivane akumulirane temperature za svilanje su 985°C, a za zrno sa 32% vlage 1885°C. Prosečna visina stabljike i prosečna visina klipa su u normalnim uslovima proizvodnje 67,000 biljaka po hektaru, a u povoljnim uslovima proizvodnje 75,000 biljaka po hektaru.

Detaljnije informacije o ovom hibridu možete pronaći na linku: Hibridni kukuruz ES BLASON DUO – Rješenje za rezistentni divlji sirak

ES DEBUSSY FAO 470

ES Debussy je još jedan hibrid kukuruza sa visokim potencijalom prinosa i dobrom agronomskom profilom. Ovaj hibrid je dobro adaptiran na sve tipove zemljišta i ima dobar raniji porast. Tip zrna je zuban, a registrovan je u Evropskom katalogu. Očekivane akumulirane temperature za svilanje su 970°C, a za zrno sa 32% vlage 1940°C. Niža stabljika i niska pozicija klipa karakterišu ovaj hibrid. U normalnim uslovima proizvodnje očekuje se 70,000 biljaka po hektaru, a u povoljnim uslovima proizvodnje 78,000 biljaka po hektaru.

ES FARADAY FAO 340

ES Faraday je hibrid kukuruza koji se ističe stabilnim prinosom u svim uslovima proizvodnje, visokim potencijalom prinosa i brzim otpuštanjem vlage. Tip zrna je polu zuban, a registrovan je u Evropskom katalogu. Očekivane akumulirane temperature za svilanje su 900°C, a za zrno sa 32% vlage 1790°C. Visoka stabljika i visok položaj klipa su karakteristike ovog hibrida. U normalnim uslovima proizvodnje očekuje se 65,000 biljaka po hektaru, a u povoljnim uslovima proizvodnje 73,000 biljaka po hektaru. ES Faraday je registrovan u Ukrajini, Rusiji i Kazahstanu.

ES INVENTIVE FAO 270

ES Inventive je hibrid kukuruza kompanije Lidea koji se odlikuje visokim potencijalom prinosa, posebno u stresnim uslovima proizvodnje. Ovaj hibrid karakteriše i brzo otpuštanje vlage, što može biti od velike koristi tokom sušnih perioda. ES Inventive ima dobar agronomski profil, a tip zrna mu je polu zuban. Registrovan je u Evropskom katalogu, a razvijen je u Ukrajini. Hibrid se odlikuje visokom stabljikom i visokim položajem klipa, što olakšava mehaničku berbu. U normalnim uslovima proizvodnje preporučuje se sjetva 70,000 biljaka po hektaru, dok se u povoljnim uslovima može sijati čak 78,000 biljaka po hektaru. ES Inventive predstavlja pouzdan izbor za proizvođače kukuruza koji žele ostvariti visoke prinose u svim uslovima proizvodnje.

Reginalni menadžer za ratarska sjemena kompanije Agrimatco doo, Saša Petković, stoji na raspolaganju zainteresiranim proizvođačima za sve potrebne informacije ovim hibridima kukuruza. Kako bi proizvođači mogli ostvariti najbolje rezultate u uzgoju hibrida kukuruza, Saša će pružiti korisne savjete i preporuke o naručivanju sjemena i uzgoju usjeva. Zainteresirani proizvođači mogu se obratiti Saši na broj telefona +387 65 656 763.

POVEZANI ČLANCI
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI