Subota, 15 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaAgro vijestiVlada FBiH će ove godine za poljoprivredu izdvojiti 87 miliona maraka

Vlada FBiH će ove godine za poljoprivredu izdvojiti 87 miliona maraka

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Federalna vlada usvojila je Program utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava “Subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima

Ministarstvo će Programom podrški raspoređena sredstva doznačiti korisnicima koji su ih dužni koristiti u skladu sa Zakonom o izvršavanju Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2020. godinu, Zakonom o novčanim podrškama u poljoprivredi i ruralnom razvoju i Zakonom o poljoprivredi, navodi se u saopćenju Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Kontrola u fazi proizvodnje na terenu potencijalnih korisnika, kao i tokom prikupljanja i obrade dokumentacije vezano za proizvodnju, a prije dostavljanja zahtjeva Federalnom ministarstvu, nadležnost je poljoprivrednih županijskih inspektora, odnosno ovlaštenih službenika kantonalnih ministarstava u cilju osiguranja namjenskog utroška sredstava.

Dodatna kontrola i nadzor, u fazi proizvodnje na terenu, kao i kontrola nad realizacijom svih mjera utvrđenih Programom podrški, uključujući i kontrolu izdane dokumentacije koju dostavlja korisnik, nadležnost je Federalnog poljoprivrednog inspektorata i ovlaštenih službenika Federalnog ministarstva, dodaje se u saopćenju.

Izvor: Klix

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI