Utorak, 25 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaAgro vijestiUIO BiH hitno prodaje kravu i tele

UIO BiH hitno prodaje kravu i tele

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

TUZLA – Pored svakojake oduzete i krijumčarene robe koju Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH prodaje, u njihovim licitacijama se sve češće nude i domaće životinje koje tuđom krivicom postaju predmet javnog nadmetanja.

Tako će sutra UIO u postupku hitne direktne prodaje pokušati da pazari kravu tešku 449 kilograma i žensko tele težine 115 kilograma a koje su oduzeli pripadnici Jedinice granične policije Zvornik.

Prodaja će se održati u prostorijama Regionalnog centra Tuzla u ulici Mitra Trifunovića Uče u 14.00 časova, do kada se mogu i dostaviti ponude za kupovinu životinja.

Učestvovati može svako pravno ili fizičko lice iz BiH koje predoči pasoš ili ličnu kartu, osim onih koji poslom vezani za upravu.

“Pravo učešća nemaju zaposleni bilo koje organizacije u UIO BiH kao ni njihovi srodnici do trećeg koljena linijskog ili tazbinskog srodstva”, napominju iz UIO BiH.

Inače, prema Odluci o prodaji carinske robe direktna prodaja se zakazuje ako se radi o robi koja je lakokvarljiva, živoj stoci, te robi kojoj ističe rok upotrebe i to najkasnije 10 dana od dana oduzimanja, ustupanja ili zapljene.

Podsjećamo, prošle godine takođe u Regionalnom centru Tuzla je prodano 12 jagnjadi koja su pripadnici Granične policije zaplijenili BiH prilikom njihovog nezakonitog prelaska preko granice.

Direktna prodaja je održana krajem maja, a sitna stoka, ukupno teška 360 kilograma, pazarena je po cijeni od 1.198,80 KM ili preciznije 3,33 KM po kilogramu.

Sličnih primjera je bilo i u Mostaru, gdje je 2016. godine prodato 39 jagnjadi i dva konja na osnovu čega je UIO inkasirao nešto preko tri hiljade maraka.

Kompletan oglas o prodaji možete pogledati OVDJE.

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI