Petak, 24 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaAgro SavjetTuristi iz Slovenije najviše se RASPITUJU za gradsku pijacu u BL

Turisti iz Slovenije najviše se RASPITUJU za gradsku pijacu u BL

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Mnogim Slovencima Banjaluka je prvi izbor za vikend posjete, a ono što je zanimljivo jeste da ne propuštaju obići Tržnicu u našem gradu i razgledati ponudu na štandovima.

Slovenci su jedni od najbrojnijih posjetilaca u Banjaluci, privlači ih blizina grada, niske cijene i odličan noćni provod. Međutim, ono što je najinteresantnije jeste da se oni posebno raspituju za to gdje se nalazi Tržnica.

Subotom pored Kastela znaju biti parkirana i po tri, četiri autobusa slovenačkih registracija, ali kako na vrijeme žele biti informisani, mnogi na internetu pretražuju lokaciju gradske pijace i prije dolaska u Banjaluku.

Ovu zanimljivu činjenicu o Banjaluci u očima stranaca pokazala je i analiza domaćih stručnjaka.

– Termini „Banjaluka tržnica“ najčešće su pretrage na Guglu sa područja Slovenije u toku jednog mjeseca, pokazala je statistika, a Slovenci se još raspituju i za neke naše domaće butike – rekao je stručnjak za digitalni marketing Ranko Petrušić, koji je radio interno istraživanje na ovu temu.

I sami hotelijeri potvrdili su nam da je Tržnica među prvim stvarima za koju se ovi turisti raspituju gdje se nalazi. Kako pričaju, od poznanika koji su dolazili u Banjaluku već su čuli kako je ovo “najživlji” dio grada, sa puno domaćih, kvalitetnih proizvoda.

– Uglavnom nam dolaze grupe mladih, ali imamo i stalne goste, koji se vraćaju. Zanimljivo im je u Banjaluci, dobar je noćni život, dosta je jefitnije i, naravno, svi pitaju i žele da vide gdje je Tržnica – kazali su nam ranije u jednom motelu.

Koliko god bili zanimljivi turistima, prodavci na Tržnici komentarišu da su Slovenci ipak slabe mušterije i da oni od pukog gledanja nemaju koristi.

– Dođu ovdje, obilaze tezge u kolonama, razgledaju, ali slabo kupuju, skoro ništa. Ako će neko uzeti litru rakije, teglu pekmeza i nešto bijelog luka, rijetki kupe domaćih oraha, ali sve je to vrlo malo. Nema od njih ’ljeba, još se i cjenkaju s nama može li išta jeftinije, a ovamo ko zna koliko potroše para po kafićima – slikovito su nam ispričali prodavci.

Posjete u proljeće

U Turističkoj organizaciji grada podsjećaju da Slovenci najviše dolaze u proljeće i jesen, te da i sada u tom periodu očekuju blagi porast posjetilaca iz ove zemlje.

– Organizovane ture u Banjaluku dolaze vikendom, upoznaju se s gradom, obilaze značajne istorijske lokalitete i znamenitosti, a svakako u fokusu je noćni provod koji je, pored cjenovne konkurentnosti, jedan od motiva za dolazak ovdje. Takođe, imaju i veliki interes za kupovinom, a naročito im je zanimljiva domaća ponuda na Tržnici – kaže Mladen Šukalo iz TOBL-a.

Izvor: Srpskainfo

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI