Četvrtak, 26 Maja, 2022
spot_img
NaslovnicaAgro vijestiTrebinjac osmislio voćnu smjesu za otapanje glutena - Nagrade za inovaciju stižu...

Trebinjac osmislio voćnu smjesu za otapanje glutena – Nagrade za inovaciju stižu iz Evrope

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Na izložbi inovacija Inovamak u Skoplju, zlatnu medalju dobio je Borko Babalj, inovator iz Trebinja, za voćnu smjesu za otapanje glutena, javlja Radio Trebinje.

Babalj za Radio Trebinje pojašnjava da je tokom boravka u Skoplju, članove komisije detaljno upoznao sa ovom inovacijom, koji su se lično uvjerili u djelotvornost voćne smjese i jednoglasno mu dodijelili zlatnu medalju.

– Za proizvodnju ovog preparata nisu potrebna značajnija novčana ulaganja. Smjesa je proizvedena na voćnoj bazi i testirana je u Zavodu za zaštitu zdravlja – rekao je Babalj.

Ovaj biljni sastojak neutrališe negativno dejstvo glutena u ustima, ždrijelu i crijevima, čime uveliko reguliše probavu i sprečava negativno dejstvo na rad ostalih organa.

– Cilj je bio da se spriječi negativan uticaj glutena. I sam sam imao problema sa glutenom, a sastav sam korigovao i mijenjao godinama, da bih konačno usavršio ovaj preparat. Voćni napitak za otapanje glutena je sastavljen od komada voća i soka i upotrebljava se odmah nakon obroka. Čisti usta, ždrijelo i crijeva i sprečava negativna uticaj glutena na organizam korisnika. Svakodnevnim trošenjem u količini 2-3 supene kašike, odmah nakom obroka, čitav ogranizam bolje funkcioniše – povišeni pritisak je nestao, spavanje je bolje, potencija je nemjerljivo bolja i ko zna šta još – pojašnjava Babalj.

Babalj je za ovu inovaciju protekle sedmice dobio i srebrnu medalju na Međunarodnoj istanbulskoj izložbi inovacija, a istu medalju je osvojio u poljskim Katovicama, prije dva mjeseca.

Izvor: eKapija

POVEZANI ČLANCI
spot_img
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

Aktuelno

komarac

Bijeli luk, pljuvačka i banana: Ublažite svrab od uboda komarca pomoću...

Postoji nekoliko prirodnih lijekova za ubode komaraca, bez potrebe za mastima i kremama iz apoteke. U većini slučajeva to su sastojci koje gotovo svi...