Subota, 20 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaAgro vijestiToyota BiH nastavlja sa akcijom pošumljavanja u sklopu projekta 1 hibrid -...

Toyota BiH nastavlja sa akcijom pošumljavanja u sklopu projekta 1 hibrid – 1 stablo

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Riječ je o godišnjoj Toyotinoj akciji pošumljavanja u sklopu projekta “1 hibrid – 1 stablo”, pokrenutog 2017. godine, na 20-tu godišnjicu predstavljanja Toyotine hibridne tehnologije. Svake godine, Toyotini uposlenici širom svijeta, za svaki prodati hibrid, posade po jedno stablo. U našoj zemlji, 200 sadnica posađeno je za 200 hibrida koji će do kraja ove kalendarske godine naći svoj put do kupaca širom BiH. Projektu pošumljavanja Toyote BiH, priključila se i Ambasada Japana u BiH, na čelu sa Njegovom Ekselencijom ambasadorom, gospodinom Hideyuki Sakamoto.

“Stablo je dar prirode i njegov utjecaj na naše živote je neprocjenjiv. Svjedoci smo strašnih požara koji su ove godine harali planetom Zemljom, a u brojnim gradovima u Bosni i Hercegovini, sa dolaskom jeseni i zime susrećemo se sa sve većim i većim problemima zagađenja, koje ima strašne posljedice na zdravlje svih nas. Mi u Toyoti, posvećeni smo brizi o okolišu. Naš krajnji cilj je da kroz naša inovativna i ekološki prihvatljiva rješenja mobilnosti pomognemo kreiranju društva koje će biti u potpunoj harmoniji sa prirodom, ali i svakodnevno, u svim područjima poslovanja, ulažemo velike napore da naše poslovanje donosi što manje negativnih učinaka na našu prirodnu sredinu. Ovaj projekat je samo još jedan od koraka kojima želimo doprinijeti zelenijoj i ljepšoj budućnosti naše zemlje.“- izjavila je Maja Đozo, voditeljica marketinga u Toyoti BiH.

Od 1997. godine kada je predstavljeno prvo Toyota hibridno vozilo – Prius, do danas, u svijetu je prodato preko 12 miliona hibrida koji su uštedili preko 93 miliona tona CO2. Velike uštede ostvarene su i po pitanju emisija NOX i jednako štetnih tvrdih čestica. Toyota danas skoro sva svoja vozila nudi i sa hibridnim verzijama koje pored ekološkog benefita, nude i značajne uštede troškova održavanja i potrošnje goriva. U Bosni i Hercegovini, preko 25% ukupne Toyota prodaje čine hibridi i ta brojka, godinu za godinom nastavlja da raste.

Izvor: Klix.ba
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI