Ponedjeljak, 22 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaPoljoprivredne graneUkrasno i ljekovito biljeSavjeti kako da vam orhideja cvjeta godinama

Savjeti kako da vam orhideja cvjeta godinama

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Iako se orhideje smatraju biljkama kojima je potrebna toplota i vlažnost da bi opstale, to ne znači da, uz odgovarajuću brigu i njegu one ne mogu cvjetati u zimskim mjesecima i kućnim uslovima.

Za ljubitelje kućnih biljaka, orhideja je zapravo idealan izbor, vrlo popularna biljka, ne traži mnogo pažnje, a može cvjetati dugo vremena ako na pravi način brinete u njoj.   Na jednoj Facebook stranici o baštovanstvu, jedna žena je pokazala kako je očuvala svoju biljku koja je cvjetala četiri godine. Ketrin Stoun je podijelila svoju orhideju sa divnim bijelim cvjetovima, kao i listovima i korijenom koji su djelovali vrlo zdravo.

“Ovo je moja lijepa orhideja. Dugo je imam i cvjeta i poslije četiri godine”, napisala je ona.   Drugi članovi grupe htjeli su da znaju njenu tajnu, zbog koje orhideja cvjeta tako dugo, a jedna članica napisala da je njena orhideja suva iako prska korijen svakog dana, piše Express, prenosi Glossy.

“Možda ima veze s tim gdje je držiš. Ja svoju držim u dnevnoj sobi. Za mene je to najbolje mjesto jer ima više svjetla u ovoj sobi”, napisala je ona.

Eksperti za orhideje iz Love Orchids takođe su podijelili najbolje mjesto za držanje ove biljke i savjete za održavanje:

  1. Držite ih na najsunčanijem mjestu u domu, s najviše prozora.
  2. Nemojte je držati na prozorskom simsu, gdje je izložena pretjeranom direktnom svjetlu, već odaberite prozor orijentisan ka istoku, za optimalno svjetlo.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI