Četvrtak, 22 Februara, 2024
spot_img
NaslovnicaAgro vijestiSAJAM U MRKONJIĆ GRADU Održano predavanje o plasteničkoj proizvodnji zimi

SAJAM U MRKONJIĆ GRADU Održano predavanje o plasteničkoj proizvodnji zimi

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

U okviru Sajma poljoprivrednih proizvoda “Aranđelovdanski vašar u Mrkonjić Gradu” danas je održano predavanje o plasteničkoj proizvodnji u zimskom periodu i tehnologiji proizvodnje u plastenicima.

Diplomirani inženjer poljoprivrede Draško Bašić rekao je nakon predavanja da u zimskim uslovima treba proizvoditi biljne kulture koje podnose nisku temparaturu, kao što su salata, spanać, blitva…

On je naglasio da je proizvodnja u plastenicima proizvodnja u kontrolisanim uslovima kojom se postižu veći prinosi i prihodi.

– Na kvalitet plasteničkog proizvoda utiče više faktora. Bitno je ukloniti sve biljne ostatke prethodne kulture, važna je priprema zemljišta, odnosno oranje i frezanje, kao i provjetravanje plastenika, da bi bila smanjena vlaga, a time i pojava gljivičnih bolesti – pojasnio je Bašić.

Sedmi sajam poljoprivrednih proizvoda, čiji je organizator lokalna Agencija za privredni razvoj, počeo je u Mrkonjić Gradu u ponedjeljak, 18. novembra, stručnim predavanjima za pčelare.

Sajam se završava u subotu, 23. novembra, kada će biti održani Festival domaće rakije, Etno-festival “Jabuka” i Dani meda.

Izvor: Srpska info

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI