Utorak, 18 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaAgro vijestiSadnice za ratare, za đake praksa

Sadnice za ratare, za đake praksa

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

TREBINJE – Sjetvom paprike i paradajza, čiji će rasadni materijal biti podijeljen trebinjskim poljoprivrednicima, na lokalitetu Trebinjskog polja Agrarni fond Trebinje je stavio u funkciju dva plastenika.

U pitanju su rasadnici koji su u potpunosti opremljeni svim potrebnim sredstvima za proizvodnju rasadnog materijala, te sistemom za grijanje i navodnjavanje.

Sijanje rasadnog materijala obavljaju radnici Agrarnog fonda zajedno sa učenicima trećeg i četvrtog razreda Centra srednjih škola, Smjer hortikulture, koji na ovaj način izvode praktičnu nastavu.

“Osim zasijavanja rasada paprike i paradajza, proizvodimo i sadnice šipka, smokve i masline, a sav taj rasad i sadnice ćemo putem javnog poziva podijeliti poljoprivrednim proizvođačima sa područja grada Trebinja koji podižu nove zasade.  Papriku i paradajz dijelimo u većim količinama kako bi se u domaćinstvima koja se bave uzgojem ovog povrća stvorili viškovi za tržište, jer je naš cilj proizvodnja za tržište i plasiranje zdrave hrane, što je jedan od strateških ciljeva grada”, ističe Veselin Dutina, direktor Agrarnog fonda.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, koji je obišao novootvoreni plastenik, potvrdio je da je u pitanju izuzetno korisna investicija i zbog proizvodnje zdrave hrane i zbog turizma, koji se u Trebinju u dobroj mjeri oslanja na zdravu hranu, ali i zbog saradnje sa Centrom srednjih škola, čijim je učenicima ovdje obezbijeđeno izvođenje praktične nastave.

Izvor: Nezavisne Novine

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI