Petak, 21 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaAgro vijestiRaspisan poziv za besplatno korištenje zemljišta u poljoprivredi

Raspisan poziv za besplatno korištenje zemljišta u poljoprivredi

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Davanje na korištenje neiskorištenog zemljišta jedan je od načina prevazilaženja stanja u kojem se našla naša zemlja zbog pandemije koronavirusa.

Sarajevska općina, Novi Grad, raspisala je javni poziv svim fizičkim i pravnim osobama za besplatno korištenje državnog zemljišta, za poljoprivredne namjene.

Lokacija zemljišta je na Mojmilu, u Bojniku, Bačićima, Rajlovcu i Reljevu. Svi zainteresovani koji žele proširiti svoju poljoprivrednu proizodnju, trebalo bi da se jave u Općinu Novi Grad ili u mjesne zajednice, kao i putem pošte. Rok za prijavljivanje je sedam dana od dana objavljivanja poziva, stoji na zvaničnoj stranici Općine.

Tekst javnoog poziva možete pročitati na ovom LINKU

Mjera korištenja državanog zemljišta u poljoprivredne svrhe je jedan od načina za rješavanje situacije u kojoj se našla BiH, zbog aktualne pandemije korona virusa. Ovim putem cilj je unaprijediti poljoprivredu, za vrijeme trajanja stanja prirodne nesreće, kao i saniranja posljedica izazvanih pandemijom.

Predmetno zemljište je ispitano i izvršena je njegova analiza od strane službe za urbanizam, geodetske poslove i katastar nekretnina. Takođe, svima će biti pružena podrška kroz besplatnu praktičnu i teorijsku edukaciju, ali i pomoć kod plasmana proizvedenih proizvoda.

Izvor: Agroklub.ba

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI