Nedjelja, 24 Septembra, 2023
spot_img
NaslovnicaPoljoprivredne graneUkrasno i ljekovito biljePravo mjesto za FIKUS u kući - Gdje bi trebalo da ga...

Pravo mjesto za FIKUS u kući – Gdje bi trebalo da ga postavimo da nam donese najviše?

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Postoje određene sobne biljke koje je poželjno imati u svakom domu, a fikus je jedna od njih.

Potiče iz porodice kaučuka i zbog toga nosi naziv biljka guma iako se od nje ništa ne proizvodi. Njeno prirodno stanište je Južna Azija, naročito Indija i ostrvo Java gdje po šumama raste visoko. Veoma je popularan i kao sobna biljka zahvaljujući svojim dekorativnim, širokim tamnozelenim listovima.

Pročitajte: Fikus je osjetljiv na hladno vrijeme – Evo kako da ga održite tokom zime

Osim što se lako gaji i uklapa u svaki ambijent, od klasičnog do modernog, fikus je veoma cijenjen i u Feng Šui filozofiji. Simboliše obilje, sreću i bogatstvo i pomaže u protoku dobre energije u domu. Takođe, čisti vazduh u prostoriji od štetnih gasova, naročito od formaldehida, hemikalije koja se javlja u gotovo svakom zatvorenom prostoru.

Gdje postaviti fikus?

Prema Feng Šui učenju, njegovi široki okrugli listovi čine ga idealnim za postavljanje u uglove prostorija kako bi se ublažile njihove oštrine. Naročito pogodno mjesto je ugao za bogatstvo. Da biste ga pronašli, stanite u centar svog doma i pronađite sjeverni dio stana. Tu stavite fikus. Ali isto tako vodite računa da na tom mjestu biljka ima dosta prirodnog svjetla i da je redovno zalivate i prehranjujete

 

POVEZANI ČLANCI
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI