Otvorena “Hercegovačka radionica”: Kozmetika i ljekoviti preparati dar hercegovačkog bilja

U Trebinju je danas otvorena “Hercegovačka radionica” sa proizvodima ručno rađene prirodne komzmetike i ljekovitim preparatima.

Vlasnica Aleksandra Delić počela je proizvoditi prirodnu kozmetike prije šest godina upotrebom hladno cijeđenih biljnih ulja iz hercegovačkog bilja.

Ona navodi da je metode nastanka preparata za njegu stare hiljadu godina koristila na novi način i tako napravila eliksire zdrave kože bez nus pojava.

Izlagala je na mnogim sajmojvima u zemlji i regionu, a njeni proizvodi nagrađeni su zlatnim medaljama Novosadskog sajma za kvalitet proizvoda, 2017. krema od smilja, prošle godine pasta za zube, antiriid i serum od smilja, dok je ove godine dobila zlatnu medalju za kvalitet proizvoda od ljekovitog bilja.

– Imamo proizvode na bazi smilja, lavande, divljeg nara, ruzmarina, ruže, pelina, kantariona, nevena, pčelinjeg voska, propolisa,ružine vodice, kestena, gloga, maslinovog i kokosovog ulja, ali i kozijeg mlijeka, mljevene zobi, kafe, piva. Svi preparati posjeduju sertifikat o zdravstvenoj ispravnosti Zavoda za javno zdravstvo Banjaluka – ističe ona.

Izvor: Srpska info

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Preporuka za vas