Ponedjeljak, 4 Marta, 2024
spot_img
NaslovnicaMagazinZanimljivostiObavezno zasadite limun: Smatra se svetim, pravi je magnet za bogatstvo, zdravlje...

Obavezno zasadite limun: Smatra se svetim, pravi je magnet za bogatstvo, zdravlje i uspijeh!

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Od drevnih vremena, drvo limuna smatra se svetim, jer je moćni magnet za bogatstvo, zdravlje i prosperitet. Limun pospješuje radoznalost i povećava ljubav prema znanju i učenju, pa je stoga pogodno za prostorije u kojima se obavljaju različite aktivnosti. Ako imate djecu i mislite da im je potrebno malo podstreka, više samopouzdanja i aktivnosti, drvo limuna će biti idealno za vaš dom.

Osim toga, drvo limuna prema feng šuiju pomaže ljudima koji nemaju posao, jer im daju pravu energiju, navode ih da napuste svoju zonu komfora i upoznaju nove ljude, što će im na kraju vjerovatno donijeti nove prilike.

Savjeti za gajenje limuna u saksijama

Tokom cvjetanja i pojavljivanja plodova, drvo limuna je izričito moćno, te vas štiti od svih negativnih faktora koji pokušavaju da uđu u vaš dom. Da bi ovo drvo imalo uticaja na dobrostanje vašeg doma, morate ga pravilno njegovati i voditi računa o njemu.

Ako ga stavite u crvenu saksiju, on će postati pravi magnet za novac, posebno ukoliko na dno saksije prije sađenja stavite nekoliko novčića. Vodite računa da odaberete pravu dimenziju saksije, jer limun koji je smješten u premalu saksiju neće imati dovoljno mjesta za prosperitet, njegovo biopolje će biti poremećeno i neće vam pomoći u bilo čemu savjetuje Počni ponovo

Kako  da posadite limun iz sjemenke možete pročitati u linku ispod:

Evo kako da posadite i odgojite drvo limuna: Rađaće gdje god da živite!

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI