Četvrtak, 20 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaAgro SavjetNapravite ovaj rastvor i oporavite biljke za jedan dan

Napravite ovaj rastvor i oporavite biljke za jedan dan

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Vrhunski cvjećari otkrili su recept za rastvor koji će oporaviti vaše biljke i u rekordnom roku ih vratiti u život.

Ako su vam kućne biljke uvenule, ne očajavajte, postoji jednostavno rješenje za vaše probleme.

Sastojci:

kora od 1 banane

1 kašika mljevene kafe

ljuska od jednog jajeta

300 ml vode

Priprema:

Sve sastojke stavite u blender i zajedno ih izmiksajte. Ovim rastvorom zalijte vaše uvele biljke i rezultat će biti vidljiv već sljedećeg dana.

Rastvor možete da sipate i u saksiju sa zdravim kućnim ljepoticama i one će postati još bujnije i zelenije. Ukoliko želite da vaše cveće uvek izgleda zdravo i zadivljujuće postupak ponavljajte povremeno, piše Alo.rs.

Kako ovi sastojci djeluju na biljke?

Banane imaju kalijum, fosfor i kalcijum, pa baš iz tog razloga imaju pozitivan efekat na biljke. Ovi hranjivi minerali izuzetno pogoduju biljkama u procesu oporavka. Fosfor u banani takođe pomaže u dobrom rastu korjena i novih izdanaka.

Ljuske sadrže preko 30 odsto kalcijuma. Približno svaka ljuska daje oko 4 miligrama kalcijuma. Pored kalcijuma sadrže i magnezijum, fosfor, kalijum i natrijum i oko 5 odsto organske materije koja je od velikog značaja za kvalitet zemljišta.

Organska materija nalazi se u opni koja ostaje na ljusci u obliku proteina i značajan je izvor azota. Ukoliko ne perete ljuske od jaja, sadržaj organske materije može biti i veći.

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI