Ponedjeljak, 27 Marta, 2023
spot_img
NaslovnicaMagazinZdravlje i ishranaNAPRAVITE MOCARELU U KUĆNIM USLOVIMA - U prodavnici je preskupa, a vama...

NAPRAVITE MOCARELU U KUĆNIM USLOVIMA – U prodavnici je preskupa, a vama će biti potrebna samo 2 sastojka

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Napravite mnogima omiljeni sir mocarelu u kućnim uslovima.

Čuveni italijanski mocarela sir od sada možete napraviti i u svom domu, a potrebna su vam samo dva sastojka. Samo je bitno da nabavite punomasno mlijeko da bi imala potrebnu masnoću. Prilikom pripremanja omiljenih specijaliteta sa njom takođe će se razvlačiti i imaće prepoznatljiv ukus.

Sastojci za mocarelu:

  • 2 litre nepasterizovanog mlijeka
  • sirće

Pročitajte: Da li ste čuli za URDA sir i znate li kako se priprema?

Priprema:

Mlijeko zagrijte, ali ne treba da bude previše vrelo. Idealna temperatura je ona u kojoj prst možete da držite u mlijeku, a da vas ne opeče. Dodajte u 4 kašičice sirćeta, lagano miješajući bez prekidanja. Ovaj proces se odvija polako pa budite strpljivi i miješajte dok mlijeko ne počne da se odvaja i stvara sve veće grudvice. Pokupite sir rukama, ocijedite ga i napravite kuglu, pa ga stavite i zagrijanu vodu.

Za to možete koristiti i tečnost ostalu nakon pravljenja sira, malo je zagrijte da bude vruća toliko. U vrućoj vodi ga držite oko pet minuta pa iscijedite rukama. Potom ga vratite, malo miješajte, iscijedite i ponovite taj postupak dva do tri puta. Nakon toga kuglicu sira stavite u ledenu vodu na minutu, dva. Savjet je da u vodu stavite kockice leda da bude što hladnija. Izvadite, ocijedite pa ponovite i ovaj postupak dva do tri puta. Nakon ovoga sir se spreman za jelo.

POVEZANI ČLANCI
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI