Nedjelja, 25 Februara, 2024
spot_img
NaslovnicaMagazinZdravlje i ishranaNapitak od propolisa i mlijeka za liječenje prehlade i čišćenje pluća

Napitak od propolisa i mlijeka za liječenje prehlade i čišćenje pluća

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Napitak od propolisa i mlijeka za liječenje prehlade i čišćenje pluća – jača imunitet i podstiče zdravlje!

Naučnici su u propolisu otkrili preko 200 jedinjenja koji su korisni za ljudsko zdravlje. Propolis sadrži i nekoliko vitamina (B1, B2, B3, biotin) i aminokiseline koje su važne za funkcionisanje imunog sistema. Najvažnija komponenta propolisa su bioflavonoidi na osnovu kojih se određuje i kvalitet propolisa. Još jedan benefit propolisa jeste što sadrži antibiotike koji sprečavaju da štetni mikroorganizmi i infekcije dospiju u organizam.

Brojne studije su pokazale da je propolis prirodni anestetik, antioksidans, antiseptik, antibiotik koji djeluje protiv većine virusa, uključujući i virus gripa. Odličan je u borbi protiv gljivica i parazita.

Pročitajte: Šta je u stvari propolis?

Propolis se koristi u tretiranju bolova u stomaku, kod opekotina i kurjeg oka, kod gljivičnih bolesti kože, akni, ekcema, problema sa disanjem, prehlade, upale pluća, upale desni, kašlja, zaustavlja upalne procese u tijelu…

Kod problema sa plućima, kašljem, prehladom, gripom i zapišenim nosem, ako i kod problema sa sinusima, preporučuje se upotreba propolisa u kombinaciji sa mlijekom.

20 kapi propolisa dodajte u 300ml vrelog mlijeka (djeci mlađoj od 6 godina ne više od 4 kapi propolisa). Ovaj napitak sevpopije prije spavanja.

Napomena: Prije upotrebe propolisa u ljekovite svrhe, obavezno se konsultujte sa ljekarom. Propolis treba u potpunosti da izbjegavaju osobe koje su alergične na med.

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI