Srijeda, 19 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaAgro vijestiMinistarstvo poljoprivrede RS izdvaja 3 mil KM za interventni otkup mesa

Ministarstvo poljoprivrede RS izdvaja 3 mil KM za interventni otkup mesa

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

U cilju stabilizacije tržišta i zaštite domaće proizvodnje Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske u ponedjeljak, 27. jula, je na zvaničnoj stranici ministarstva objavilo poziv za izražavanje interesa za interventni otkup tržišnih viškova junadi i svinja.
S obzirom na pad potražnje za mesom i mesnim prerađevinama u uslovima izazvanim pandemijom korona virusa Vlada Republike Srpske je prepoznala važnost hitnog interventnog otkupa tržišnih viškova, te je za ove namjene obezbijedila 3 mil КM.
Ministarstvo poziva klaoničare i mesoprerađivače junadi i svinja sa sjedištem u Republici Srpskoj, a koji su registrovani za obavljanje djelatnosti klanja, prerade i izvoza živih životinja, da iskažu interes za interventni otkup od domaćih uzgajivača za 6.000 junadi minimalne težine 600 kg i 10.000 svinja minimalne težine 110 kg u periodu do 31. jula do 16 časova.
Кoličine za koje otkupljivač izražava zainteresovanost ne mogu biti manje od 200 grla junadi odnosno 500 svinja, za period otkupa od 3. avgusta do 30. oktobra 2020. godine.
Prijave na poziv se dostavljaju lično ili putem elektronske pošte na adresu Agencije za agrarna plaćanja Republike Srpske (aaprs@mps.vladars.net).
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI