Subota, 2 Decembra, 2023
spot_img
NaslovnicaPoljoprivredne graneUkrasno i ljekovito biljeLišće žuti i opada, biljka truli - REAGUJETE NA VRIJEME, POSLUŠAJTE OVE...

Lišće žuti i opada, biljka truli – REAGUJETE NA VRIJEME, POSLUŠAJTE OVE SAVJETE I SPASITE VAŠE CVIJEĆE!

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Ako se biljke ne održavaju redovno ili se naprave određeni propusti, mogu početi da se suše i umiru. Međutim, ukoliko odreagujete na vrijeme, biljka će se brzo oporaviti i produžićete joj životni vijek.

Žuto lišće

Najčešći uzroci su suvi ili ustajali vazduh, premalo ili previše vlage i oštećeni korijen. Prstom isprobajte zemlju i provjerite da li je biljci potrebno vode ili ne. Povećajte vlažnost vazduha u prostoriji postavljanjem ovlaživača, a u najgorem slučajno se savjetuje da biljku presadite.

Lišće smeđe boje

Suv vazduh u prostorijama, premalo ili previše vlage najčešći su uzroci ove pojave. Postarajte se da biljku premjestite na mjesto koje je potpuno suprotno ovome.

Sitni listovi i meki izdanci

Biljka vjerovatno nema dovoljno svjetlosti ili je prihranjujete na pogrešan način. Promijenite položaj biljke, osiguravši joj dnevno svjetlo. U prihrani koristite đubrivo s malo azota.

Lišće opada

Biljka ili nema dovoljno svjetlosti ili je doživjela temperaturni šok. Vašem zelenom prijatelju je potrebna novo mjesto u domu i stalna temperatura.

Biljka truli

Previše vlage! Pokušajte s presađivanjem, promjenom pozicije ili pozovite nekog „doktora“ za biljke, to jest prijatelja koji je ekspert, da vam pomogne, prenosi Večernji list.hr.

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI