Nedjelja, 3 Decembra, 2023
spot_img
NaslovnicaAgro vijestiKombajn-banda hara Hrvatskom: Upadaju u polja, obave žetvu i pobjegnu

Kombajn-banda hara Hrvatskom: Upadaju u polja, obave žetvu i pobjegnu

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Za manje od mjesec dana zabilježena je već četvrta krađa kukuruza iz polja na području Podravine i Varaždina u Hrvatskoj.

Nepoznati banditi kombajnom uđu u polje, obave žetvu i zbrišu u nepoznato. Novi slučaj dogodio se između 15. i 26. oktobra nedaleko od Kalinovca blizu Đurđevca. Kako je u utorak javila policija, neko je kombajnom obrao kukuruz s polja, oštetivši vlasnika za više hiljada kuna. U ponedjeljak je pak varaždinska policija obavijestila o krađi kukuruza na području Ludbrega.

Oni su primili dojavu 48-godišnjaka da mu je neko 24. oktobra između mjesta Hrastovsko i Poljanec kombajnom pobrao i otuđio kukuruz. “Visina materijalne štete iznosi oko 7.000 kuna. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinilaca ovog krivičnog djela”, naveli su u varaždinskoj policiji.

To je bio već drugi slučaj krađe kukuruza na području Ludbrega. Policiji je, naime, već ranije prijavljeno i da je neko od 17. do 21. oktobra na predjelu zvanom Krčevine kod Vrbanovca kombajnom obrao i otuđio tri i po tone kukuruza na polju 68-godišnjaka.

“Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko hiljada kuna, a policija traga za počiniovima”, saopštili su tada iz varaždinske Policijske uprave.

Početkom oktobra poljoprivredniku iz okoline Varaždina neko je ukrao 12 redova kukuruza. Oštećeni je 65-godišnjak prijavio da mu je kombajnom upao na polje i požeo kukuruz koji je zasadio.

Nesvakidašnja krađa dogodila se na poljskom predjelu zvanom Prečnica između Gornjeg Ladanja i Nove Vesi Petrijanečke zapadno od Varaždina. Nije poznato jesu li ta četiri slučaja povezana. Ali, zvuči gotovo nevjerovatno da je neprimjetnu krađu moguće učiniti velikim kombajnom i da niko ništa nije vidio.

Izvor: Vecernji.hr

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI