Subota, 10 Juna, 2023
spot_img
NaslovnicaMagazinZdravlje i ishranaKako prepoznati pokvareno suvo meso

Kako prepoznati pokvareno suvo meso

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Imate nekoliko komada suvog mesa u frižideru već nekoliko nedelja i ne znate je li sigurno jesti? Donosimo kako izgleda pokvareno suvo meso.

Kobasica i slanina su jedni od najpopularnijih suhomesnatih prerađevina kod nas. Donosimo kako prepoznati pokvareno suvo meso koje predugo stoji u vašem frižideru. Pokvareno suvo meso ovisi o mnogim čimbenicima. Vrsta mesa, način skladištenja, je li meso kuvano ili ne.

Ukoliko ste u trgovini i kupujete kobasicu, tražite kobasicu kojoj je površina glatka i sjajna. Ukoliko je kobasica ljepljiva, najbolje je ne kupovati. Ljepljiva kobasica je pred istekom roka trajanja. Također je važna boja kobasice. Ako je kobasica pri vrhu postala sivkasta ili zelenkasta, nemojte ju konzumirati. Kobasicu ne bi trebali držati u zamrzivaču duže od 2 – 3 mjeseca jer tada kobasica gubi na kvalitetu i izmjenjuje ukus.

Ukoliko imate slaninu koja gubi svoju crvenu boju te dobija blijedu sivkastu, to znači da se pokvarila. Slično kao i kod kobasice, kada slanina postane sluzava ili ljepljiva to znači da joj je rok trajanja pri kraju. Ukoliko slanina ima kiseli miris to također znači da je pokvarena i ne bi je bilo pametno jesti. Ukoliko primijetite bilo kakve znakove kvarenja na slanini, bacite je kako ne biste kontaminirali i ostalu hranu u vašem frižideru.

Pokvareno suvo meso ne bi trebali jesti jer u mesu postoji mnoštvo bakterija koje možete unijeti u vaš organizam.

Izvornet.hr
POVEZANI ČLANCI
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI