Četvrtak, 25 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaMagazinZanimljivostiKako da isiječete lubenicu bez nereda na najbrži način

Kako da isiječete lubenicu bez nereda na najbrži način

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Lubenicu skoro svi obožavaju, a ovo vrijeme ujedno nam donosi ovo neodoljivo voće. Osim neodoljivog ukusa, ona je veoma zdrava za naš organizam.

Lubenica predstavlja odličan izvor vitamina C, minerala i svakako vode. Dvije kriške lubenice na dnevnoj bazi utiču na povećanje osjećaja sitosti i smanjuju efikasno tjelesnu težinu. Likopen koji se nalazi u lubenici pomaže takođe u smanjenju visokog šećera u krvi (hiperglikemije). Na svakodnevnoj bazi je potrebno da konzumirate jednu do dvije kriške lubenice sat vremena prije ručka.

Pročitajte: PET koraka do savršenog odabira SOČNE LUBENICE /VIDEO/

Samo jedna porcija je dovoljna da se zadovolji petina potrebe organizma za vitaminom C i A. Osim toga, visok nivo kalijuma reguliše krvi pritisak, čime se održava i zdravlje srca. Lubenica se sastoji od 91,5 odsto vode. S obzirom na to da dehidratacija može predstavljati velike zdravstvene probleme, koji se najčešće realizuju kroz glavobolje, slabu koncentraciju i umor, konzumiranje lubenice je odličan način da se izbjegnu svi ovi problemi.

Međutim, nije nam prijatno kada moramo da je siječemo, utrošimo određeno vrijeme i čistimo nastali nered. Ali, dobra vijest je što postoji trik koji će vam uštedjeti vrijeme, a pritom nećte imati nikakav nered u kuhinji!

Riječ je o tome da lubenicu najprije isiječte cik-cak, a potom razdvojite na dva dijela.

Cijeli postupak pogledajte u videu:

 

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI