Utorak, 23 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaMagazinZanimljivostiKada ne bi trebalo da koristimo čudesnu sodu bikarbonu

Kada ne bi trebalo da koristimo čudesnu sodu bikarbonu

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Soda bikarbona vam može pomoći u održavanju higijene u domaćinstvu, kao i u njezi ljepote. Ipak, u nekim situacijama je ipak treba izbjegavati.

Da li često patite od gorušice? Soda bikarbona je u tim situacijama izuzetno efikasan lijek protiv gorušice, ali ne treba pretjerivati. Ako vas često muče ovi problemi, obratite se  ljekaru.

Iako je soda bikarbona odlična za čišćenje domaćinstva, nemojte je koristiti na posudama od aluminijuma, jer može doći do neželjene reakcije.

Ako stavite samo otvorenu kesicu sode bikarbone u frižider ili je sipate u posudicu, neće biti tako djelotvorna u neutralisanju neprijatnih mirisa. Za najbolji efekat je potrebno posuti sodu bikarbonu po poslužavniku i držati ga na polici frižidera.

Vjerovatno znate da vam soda bikarbona može poslužiti da ugasite zapaljeno ulje. Međutim, to nije jednostavan postupak.

Čak i ako imate u blizini veliku količinu sode bikarbone, ne postoji sigurna razdaljina s koje biste mogli da pospete sodu po upaljenom tiganju ili šerpi. Zato zaboravite na ovu ulogu sode bikarbone i nabavite efikasan aparat za gašenje požara koji će vam uvijek biti pri ruci.

Soda bikarbona ima brojne korisne primjene u njezi tela. Međutim, s obzirom da je alkalna supstanca, ne preporučuje se u liječenju akni. Naime, soda eliminiše prirodnu kiselinu na koži, čime se stvaraju pogodni uslovi za širenje akni.

Soda bikarbona i prašak za pecivo nemaju isti efekat. Oba proizvoda stvaraju ugljen dioksid u određenim uslovima, čime daju odličnu teksturu pecivima.

Međutim, soda bikarbona reaguje sa kiselinama koje se već nalaze u hrani. S druge strane, prašak za pecivo u sebi već ima kiselinu. Zbog toga nisu dobra međusobna zamjena.

Izvor: nezavisne.com

PROČITAJTE:

TRIK KOJI TJERA PAUKOVE

Iskoristite užeglu mast – Trik za popravljanje mirisa i ukusa!

Legenda o plavom leptiru: Ovo je sve što morate da znate o životu!

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI