Nedjelja, 16 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaPoljoprivredne graneUkrasno i ljekovito biljeAronija je jedna od najzdravijih biljaka na svijetu

Aronija je jedna od najzdravijih biljaka na svijetu

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Aronija je vrsta grmlja koja raste u šumama gdje je visoka vlažnost. Osim ukusa, aronija je snažan detoksifikator i može uništiti spojeve koji uzrokuju rak u tijelu. Voće sadrži antioksidante koji mogu zaštititi tijelo od oštećenja slobodnih radikala i spriječiti brojne bolesti.

Istraživanja su pokazala da u velikom postotku “ubija” maligne stanice tumora mozga, pluća, dojke, debelog crijeva i jetre. Takođe sprečava akumulaciju teških metala u tijelu.

Najbolji način korištenja voća je zamrzavanje. Zapakujte kilogram u vrećice i odmrzavajte po potrebi. Aronija prilično dobro prati niske temperature i može biti sok, tako da nećete morati brinuti o procesu zamrzavanja koji uništava hranjive tvari. Kad se voće odmori, sok je manje gorak, što je velika prednost.

Za najbolje rezultate, stručnjaci predlažu piti čašu soka aronije ujutro prije doručka. Bolesni ljudi to trebaju učiniti prije svakog obroka. Sok je potpuno siguran za djecu, iako preporučena doza iznosi pola čaše dnevno. Držite sok od aronije na mračnom i hladnom mjestu ili u hladnjaku kako biste spriječili da se pokvari.

Izvor: nezavisne.com

PROČITAJTE:

Jagode: Ljekovite od korijena do ploda

Da li ste znali da kadifa liječi ove bolesti?

SIRUP OD KOPRIVE: Obavezno ga zabilježite jer liječi sve bubrežne bolesti i probleme!

Kako rastvoriti tromb – Prirodna rješenja

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI