Skrivena kamera otkrila horor koji se dešavao ovcama pred klanje /VIDEO/

Video iz klaonice, koja je navodno pod istragom, prikazuju i leševe ovaca koje leže na podu klaonice, bez da se zna uzrok smrti.

Skrivene kamere koje su postavili borci za prava životinja, otkrile su novi slučaj okrutnosti prema domaćim životinjama. Ovoga puta u pitanju su ovce, snimljene u klaonici Farmers Fresh u Wrexhamu, na sjeveru Walesa u Velikoj Britaniji. Životinje dolaze u klaonicu gdje pokretnom trakom odlaze do mjesta gdje bi trebale biti omamljene i zaklane, piše Daily Mail.

Pokidana transportna traka gnječi ovce

No, na snimci se vidi kako je pokretna traka pokidana, žive ovce u nju upadaju, traka ih gnječi ili se bore pod težinom drugih, već uginulih ovaca. Takvim, već omamljenim ovcama, klaoničari usput režu grkljan.

Video iz klaonice, koja je navodno već pod istragom, prikazuju i leševe ovaca koje leže na podu klaonice, bez da se zna uzrok smrti.

Zbog svega ovoga, organizacija Animal Equality UK optužila je ovu klaonicu za nanošenje bespotrebne patnje ovcama te kršenje stroge kontrole klanja te pozvala FSA da odmah poduzme mjere. Ova je snimka nastala u julu i augustu, tek mjesec dana nakon što je ta klaonica već bila pod istragom zbog gaženja i bacanja ovaca u klaonici.

Sustavno zanemarivanje dovodi do još više patnje

Vršiteljica dužnosti izvršnog direktora za ravnopravnost životinja u Velikoj Britaniji, Abigail Penny, rekla je: “Ove životinje koje se ne mogu obraniti, tretiraju se kao roba, puštene su na transporter koji ih dovodi do njihove smrti. Klaonice su inherentno nemilosrdna mjesta, ali ovo sustavno zanemarivanje – što je pogoršano loše dizajniranom i neodržavanom opremom – uzrokuje još više nevolje za ovu prestrašenu janjad i ovce. Zahtijevamo pravdu za ove ranjive životinje. Agencija za standarde hrane mora odmah poduzeti mjere protiv poljoprivrednika Fresh Walesa i njihovih službenika koji nisu uspjeli u svojim dužnostima.”

U izjavi FSA je rečeno kako će započeti sa istragom na temelju snimaka, skupa s istragom koja već traje. “Agencija za standarde hrane vrlo ozbiljno shvaća dobrobit životinja u klaonicama”, rekao je glasnogovornik FSA-e.

Izvor: Agroklub.ba

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Preporuka za vas

VIDEO