Nedjelja, 3 Decembra, 2023
spot_img
NaslovnicaVideoScarybird - Čuvar vaših usjeva /VIDEO/

Scarybird – Čuvar vaših usjeva /VIDEO/

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Ptice štetočine izazivaju veliku štetu na svim vrstama poljoprivrednih zemljišta (njive, vinogradi, voćnjaci, povrtnjaci, ribnjaci…) kao i na sustavima za navodnjavanje, silažnim vrećama i dr.  te time zadaju velike glavobolje poljoprivrednim proizvođačima. Šteta ponekad doseže i vrijednost od 50% prinosa, što predstavlja veliki gubitak u proizvodnji.

Stručnjaci francuske firme SCARYBIRD su promatranjem utvrdili kako se manje ptice boje samo velikog predatora koji ih svojom pojavom odbija. Iz tog su razloga od specijalnih materijala konstruirali zmaja s izgledom grabežljivca (orao, sokol, jastreb…) koji se jačinom vjetra njiše na vrhu specijalnog teleskop-štapa te tako oponaša let velikog predatora u potpuno asimetričnom letu.

Uređaj je pokazao visoku učinkovitost, 100% je ekološki, ne troši energiju osim vjetra, nije bučan, nije invanzivan, lako se montira i prenosi, a što je i najvažnije, nije skup te traje nekoliko sezona! U uvjetima kvadratnog ili blago pravokutnog oblika, uređaj pokriva površinu oko 1 ha bez zaklona (zgrade, šume). Uređaj je zanimljiv ratarima, selekcionarima sjemena, voćarima, vinogradarima, a pogodan je i za zaštitu ribnjaka od kormorana. POSEBNO JE ZANIMLJIV EKOLOŠKIM PROIZVOĐAČIMA!

Može se još koristiti i na aerodromima, marinama te na zgradama protiv jata ptica, galebova i golubova.

U izradi su korišteni profesionalni materijali visoke čvrstoće i elastičnosti, otporni na atmosferske utjecaje.

Montaža podrazumijeva prvo postavljanje zemljanog stalka (fiberglas, puni profil), na koji se postavlja teleskop štap (6m ili 9m visine) na čijem je vrhu prethodno zakačen zmaj na konopu od kevlara.

Izvor: Agroklub

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI