Nedjelja, 14 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaPoljoprivredne graneUkrasno i ljekovito biljeČetiri sobne biljke koje mogu da rastu u vodi

Četiri sobne biljke koje mogu da rastu u vodi

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Mnogi ljudi misle da je gajenje cvijeća lak posao, ali ih obaveze koje ono zahtjeva vrlo brzo uvjere u suprotno.

Zalivanje, orezivanje, presađivanje, đubrenje, brisanje, sve su to stvari koje ne bi trebalo zanemariti kada gajite biljke.

Ako ih volite, ali nemate vremena da brinete o njima, onda je cvijeće koje raste u vodi idealno rješenje za vas.

Sve što treba da uradite je da kupite vodu koja u sebi sadrži hranljive materije, izaberete mjesto u kući gdje ima najviše svjetlosti i pronađete staklenu saksiju ili teglu.

Možete koristiti i vodu iz slavine, s tim što bi trebalo da u nju dodate nekoliko kapi tečnog đubriva. Ovu vodu potrebno je mijenjati jednom mjesečno.

Biljke koje se mogu uzgajati u vodi

Ovakav način uzgajanja biljke stručno se zove hidroponija i predstavlja tehniku intenzivnog gajenja biljaka izvan zemljišta i najčešće u zaštićenom prostoru.

Kada pripremite posudu i vodu, postarajte se da korijen biljke bude čist i da na sebi nema zemlju.

Ovo su biljke koje mogu da rastu i u vodi i koje će biti savršena dekoracija u vašem enterijeru.

Ukrasna kopriva

Ovo je biljka koja je veoma laka za uzgajanje i potrebno je da joj obezbijedite samo dva uslova – mnogo vode i mjesto na kom sunčevi zraci ne dolaze direktno do nje. Odlično se kombinuje sa drugim cvijećem jer listovi mogu biti crveni, žuti, zeleni, narandžasti, ružičasti ili šareni.

Srećni bambus

Bambusi koji se gaje u kući veoma dobro podnose grijnu sezonu, a onaj koji skoro svuda možete da vidite je srećni bambus. On može da se gaji u vodi, a najbolje je da istu mijenjate svake nedjelje i da u staklenu posudu sipate prokuvalu ohlađenu vodu.

Filodendron

Filodendron je jedna od biljaka čija njega je najjednostavnija. Ako imate ovu biljku koju godinama gajite, možete joj odrezati neki vrh i staviti u vodu i on će lako pustit žilice. Tako filodendron možete gajiti i u novoj saksiji, ali i samo u vodi.

Sobna puzavica

Postoji više sorti sobne puzavice koje se jednostavno mogu razmnožavati i gajiti u vodi, samo je potrebno odrezati oko 10 centimetara stabljike i umočiti jedan kraj u vodu kako bi biljka pustila korijenje, prenosi Telegraf.

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI