Ako se ikada pronađe prirodni lijek za koronavirus, to će vjerovatno biti ova biljka?

U svijetu prirodne medicine postoje već dobro poznati lijekovi protiv malarije koji takođe sprečavaju tuberkulozu i agresivnu infekciju disajnih puteva.

Iako još uvjek nije dokazano da liječi koronavirus, pregled studija biljne medicine i ljekovitih fitohemikalija dovodi do zaključka da će jedna biljka kineske medicine jednog dana postati poznata kao „prirodni lijek“ za koronavirus (mada su, očigledno, potrebna klinička ispitivanja, da se ovo dokaže).

Artemesinin – Slatki pelin

Hemijsko jedinenje se naziva artemesinin, a biljka je poznata kao slatki pelin. Artemesinin je poznat po svojoj sposobnosti da blokira bakterijske vrste koje izazivaju tuberkulozu. To ne znači da sprječava koronavirus, što je takođe virusna infekcija, ali je potencijalni kandidat iz više logičnih razloga

Šta istraživanja kažu

Prema istraživanju, artemisinin / slatki pelin je imao maksimalnu stopu izlječenja pri liječenju malarije otporne na lijekove, barem u malom ispitivanju u kome je učestvovalo 18 pacijenata (svi su izlječeni).

Pri tom je osušeno lišće biljke slatki pelik korišćeno kao posljednje sredstvo.

Poslije samo pet dana liječenja, svih 18 pacijenata se potpuno oporavilo, uključujući i jedno djete koje je bilo u komi. Krvni testovi su pokazali da apsolutno nijedan parazit nije ostao u njihovoj krvi.

Druga istraživanja pokazala su da jedinjenje koje se nalazi u slatkom pelinu, pokazuje potencijal i u liječenju tuberkuloze.

Ova biljka je trenutno široko dostupna i djeluje sa vrlo visokim nivoom sigurnosti, efikasnosti i cijena je pristupačna.

Budite sigurni, farmaceutska industrija će se pobrinuti da slatki pelin nikada ne bude testiran na koronavirus. Tako oni mogu vječno govoriti da nema „dokaza“ da biljka djeluje. Nema dokaza jer odbijaju da ga testiraju. Nevjerovatno je šta sve mogu da postignu izbegavanjem testiranja stvari koje ne žele da testiraju, zaključuje izlaganje poznati sajt za medicinu naturalnews.com.

Izvor: Webtribune.rs

PROČITAJTE JOŠ:

ČIČAK: Za neke je ova biljka nepoželjan KOROV, a drugima hrana i LIJEK

Kada bijeli luk nije dobar za zdravlje?

Ljekovita svojstva MASLAČKA

Preporuka za vas

VIDEO