Četvrtak, 25 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaAgro SavjetOvo nije traktor, ovo je svemirski brod na zemlji!

Ovo nije traktor, ovo je svemirski brod na zemlji!

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Svaki dan u poljoprivredi donosi nove izazove i mogu ćnosti. Neke možete kontrolisati, a druge, kao što je vreme, ne možete – kažu iz kompanije CASE koja nas je ugostila u Austriji, na imanju nedaleko od Beča, gde smo imali priliku da probamo nove modele traktora iz serije MAGNUM. AFS Connect  Magnum sada su dostupnu u modelima od 180 do 400 konjskih snaga!

Tri nove komponente sistema omogućavaju vam da konfigurišete preciznu poljoprivrednu funkcionalnost i traktorske sisteme onako kako želite:
AFS Pro 1200 LCD displej: Dizajniran za intuitivnu navigaciju, ovaj displej karakteriše da nema odsjaja tako da displej vidite lepo i kada su najsunčaniji dani. Postoji mogućnost da ono što se gleda na ekranu vide i oni koji kontrolišu rad traktora iz kancelarije. a ekran preko blootoot-a možete povezati sa mobilnim telefonom.

Nova kontrolna ručica ima osam kontrolnih tastera. Sve kontrolne funkcije su sada lako dostupne i moguća je brza reakcija na svaku situaciju u radu. Pored ovoga luksuzni izgleda kabine, uslovi rada, udobnost i preglednost su na još višem nivou nego ranije. Bilo da je zima ili leto hlađenje i grejanje u kabini su besprekorni.

Koliko se išlo u detalje i radilo na udobnosti traktoriste idi se i po tome koliko ima novih pregrada u kabini, držač za čašu ili šolju, a tu
su i brojni priključci za punjenje baterija pa čak i utičnica od 220 volti.

Teleskopski volan i puna staklena vrata bez središnjeg stuba poboljšavaju preglednost vozača. Led rasveta omogućava osvetljenje kakvo do sada nije viđeno, u punom krugu oko traktora, tu su i četiri kamere i ogledala koja se podešavaju iz kabine. Pored standardne opreme dostupan je i senzora za praćenje pritiska u gumama! Nove funkcije na traktoru AFS Connect Magnum omogućavaju bolju daljinsku podršku vozačima.

A kada vam zatreba usluga, spremni su da vam pomognu da uklonite nepotrebne zastoje. Nema više čekanja da se servisni kamion vozi do
farme kako bi dijagnostifikovao problem ili se traži deo, sve se radi na licu mesta na terenu uz pomoć kamere, interneta i konsultacija sa operaterima iz CASE tima.

Izvor: Agrobiznis magazin

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI